First Hotel Grand Falun
First Hotel Grand Falun

Utvider og renoverer før Falun-VM

I forkant av ski-VM 2015 i Falun blir First Hotel Grand Falun totalrenovert og utvidet. Alle rom blir vesentlig oppgradert og prosjektet skal ferdigstilles i god tid før VM-starten i februar neste år.   

Publisert

First Hotel Grand Falun skal pusses opp til ski-VM, som arrangeres i byen i februar neste år. (Foto: First Hotels)

Det er søsterselskapet til First Hotels, Host Hoteleiendom, som står for prosjektet. Alle de 153 rommene til First Hotel Grand Falun blir betydelig oppgradert og de fleste får blant annet nye bad. I tillegg utvides hotellet med 37 standardrom og to suiter.

Starter arbeidet nå

Gisle Tangenes, administrerende direktør i Host Hoteleiendom.

Dette hotellet har alt; møtefasiliteter, spa, treningssenter, svømmebasseng og restaurant. First Hotel Grand Falun blir lekkert, sier Gisle Tangenes, administrerende direktør i Host Hoteleiendom.

– Hotellet skal ferdigstilles i god tid før ski-VM, og arbeidet starter allerede 1. september. Vi vil renovere fløy for fløy og kan derfor holde åpent under hele oppussingsperioden, forteller Tangenes.

Historisk hotell

Hoveddelen av bygningen stod ferdig i starten av forrige århundre, og sist gang hotellet ble utbygget var i forkant av ski-vm i Falun i 1974.

Hotelldirektør for First Hotel Grand Falun, Jacob Lönnerdal. (Foto: First Hotels)

– Dette er den første av en rekke renoveringsprosjekter for First-hotellene. Vi ønsker å heve standarden på en del av hotellene våre ytterligere og jobber med flere prosjekter samtidig, sier Tangenes.

Sentralt i byen

First Hotel Grand Falun har sentral beliggenhet, og er byens eneste fullservicehotell. Hotelldirektør Jacob Lönnerdal mener det nyrenoverte hotellet blir et betydelig tilskudd til Falun.

– Det er klart at det er knyttet store forventninger til renoveringen av hotellet; her har mennesker overnattet, spist og danset i nærmere 100 år. Dette vil bli et betydelig løft for byen – både for tilreisende, men også for Faluns befolkning. Vi på First Hotel Grand Falun gleder oss stort til reisen videre, sier hotelldirektøren.

Det er selskapet Multi Montage som står for renoveringen og utbyggingen.

First Hotel Grand Falun

Antall rom (etter utbyggingen): 190

Antall suiter: 3

Fasiliteter: Spa, treningssenter, svømmebasseng, konferansefailiteter og restaurant (O’Learys).

Kort vei til skianlegg og golfbaner

First Hotels

First Hotels ble etablert i 1993 og er med sine 55 hoteller en av Skandinavias ledende hotellkjeder. I porteføljen er anerkjente hotell som First Hotel Reisen i Stockholm, First Hotel G i Göteborg, First Hotel Grims Grenka i Oslo og First Hotel Mayfair i København.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS