BU-Pris monica og stig jacob hanasand
BU-Pris monica og stig jacob hanasand

BU-pris til Hanasand

Monica og Stig Jakob Hanasand, er tildelt BU-prisen av Innovasjon Norge Rogaland. De får prisen fordi de er matgründere, med fokus på utvikling av råvarene, har utviklet sin tomatproduksjon og har oppnådd gode resultater, bidrar med sysselsetting, herunder kvinner og ungdom og at de utnytter lokale ressurser og skaper miljø og aktivitet i regionen.

Publisert

BU-prisen ble overrakt til Monica og Stig Jakob Hanasand av styreleder i Innovasjon Norge, Janne Johnsen på Fylkestinget i Rogaland tirsdag 9. desember 2014. (Foto: Privat)

Hvert år deler Innovasjon Norge Rogaland deler hvert år, i samråd med Fylkesmannens landbruksavdeling, ut Bygdeutviklingsprisen til personer som har vist god evne til nyskaping og nærings­utvikling innen landbruket.

Begynte med gårdsutsalg

I 2009 startet Monica og Stig Jakob Hanasand et gårdsutsalg med salg av gårdsmat, grønnsaker, sommerblomster, interiør, samt egne tomater og agurker fra gartneriet på gården. Dette gjorde at de kunne satse videre på en videreforedling av gårdens ressurser.

De første egenproduserte produkt så dagens lys: tomatsaus, chilimarmelade, tomatsirup, grønt tomatsyltetøy, bringebæreddik og sylta grønnsaker. I tillegg har de diverse sesongprodukter. Paret er genuint opptatt av å tenke nytt og arbeider kontinuerlig for en bedre utnyttelse av råvarene.

– Betyr mye

Monica og Stig Jakob Hanasand. (Foto: Arkiv)

– Vi er utrolig takknemlige for å bli anerkjent for det arbeidet vi har lagt ned i gården siden starten 2001. Det har vært mange tøffe år med blod, svette og tårer. Mye motgang, men ønsket om å lykkes har alltid stått sterkt! Gleden over endelig å nå målene vi har satt oss, og se at de positive resultatene kommer sakte men sikkert, er en vanvittig glede og tilfredsstillelse, sier Monica og Stig Jakob Hanasand, og fortsetter.

– En BU-pris henger høyt hos oss, og at det ble nettopp oss som ble plukket ut som vinnere betyr uendelig mye for oss. Vi ønsker å takke Innovasjon Norge for å ha støttet oss og hatt tro på oss, og at de ser synergiene mellom de to bedriftene på gården. Dette er noe vi jobber for å få formidlet hele tiden. Vi vil takke alle som har bidratt og støttet oss i alle år og gleder oss til videre satsning. Takk for at dere gjør det mulig for oss å fortsette med arbeidet vårt, denne prisen har bidratt til å gi oss en skikkelig dose energipåfyll.

Sterk utvikling

I 2013 bygget de om et gammelt grisehus til gårdskafe/serveringslokale og profesjonelt produksjonskjøkken. Her har de kurs/konferanse/selskap/mat- og vinkveld/møter for ca. 30 personer.

Bedriften har gått fra fem ansatte og sju millioner kroner i omsetning i 2008 til 20 ansatte og 16 millioner kroner i total omsetning i 2014.

Bedriften markerer seg i lokalsamfunnet og i inn og utland. I 2014 var de en av Fjord-Norges representanter under Grüne Woche. Parallelt med produksjon har de ambisjoner om å bli et turiststed i regionen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS