June Fossmark og Lysefjorden sjokolade

Lar Prekestolen smelte på tyske tunger

En av landets største turistattraksjoner støpes nå i sjokolade og med ulike smaker, slik at alle kan la sin favorittvariant av Prekestolen smelte på tungen. Det er Lysefjorden Sjokolade som lager disse spesielle godbitene.

Publisert

June Fossmark på Grüne Woche i Berlin.

June Fossmark er gründeren har startet sjokoladefabrikk på hjemgården i Lysefjorden, en satsing som krever både tid og penger. Allerede er etterspørselen stor.

På Grüne Woche i Berlin, som pågår nå, var det køtendenser da sjokoladebitene kom frem på disken, med store flotte fjordbilder i bakgrunnen.

Ser rett opp på Prekestolen

– Vi ville lage Prekestolen i sjokolade, ideen kom selvsagt fordi vi bor slik at vi ser rett opp på Prekestolen. Ekstra moro er det at Prekestolen er et viktig symbol for vår region. Prekestolen fås i flere smaker, i børstet kobber eller gull, med kaffegrutsmak med melkesjokoladetrekk, steinhoggeren med lyst fyll, melkespannet og bjørnen som er smak av blåbær og Lysefjordhonning.

Prekestolsjokoladen er en god munnfull, og også de andre sjokoladene og konfektene fra Lysefjorden Sjokolade er inspirert av gode historier som virkelig har skjedd. - Mottakelsen er helt ellevill, og folk sender masse bestillinger. Det er kjempefint når folk får smake og får hele historien. Det er som å åpne en dør og folk begynner å fortelle egne historier.

Kreativitet og lokal historie

June Fossmark opplever også at folk andre steder får smake litt på drømmen om reisen til Stavangerregionen. Mange tar turen opp på Prekestolen, og June håper at turiststrømmen vil fordele seg mer slik at sesongen forlenges på vår og høst.

– Folk bruker Lysefjorden, både på sjøen og til fots. Jeg tenker kreativt om sjokolade, det skal være en hel opplevelse som har en lokal historie.

Fra Rogaland deltar også Hanasand Gård og Kjøkken, Lysefjorden sjokolade og Mo Laksegard. Det er Måltidets Hus koordinerer deltakelsen på Grüne Woche, sammen med Fjord Norge AS, fylkesmennenes landbruksavdelinger i Hordaland, Møre og Romsdal, Rogaland, Sogn og Fjordane og Innovasjon Norge.

Pressemelding

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS