Horeca 04 14
Horeca 04 14

Nytt magasin på vei til abonnentene

Årets fjerde utgave av magasinet Horeca og det siste nummeret før sommerferien er nå på vei til abonnentene. Her kan du blant annet lese om den nordiske dominansen i Bocuse d’Or, om de miløvennlige serveringsproduktene til Greenway-Norge, som er på full fart inn i storkjøkkenmarkedet, og om den nye nordiske hotellkjeden HTL Hotels.

Publisert

Forsiden på Horeca nummer 4 2014. (Foto: Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)

Den nordiske kokekunsten, med den danske restauranten Noma (en forkortelse for Nordisk Mat), i spissen, er i vinden som aldri før. Bocuse d’Or Europe ble ikke noe unntak. I Bocuse d’Or Europe, som har blitt arrangert fire ganger, i 2008, 2010, 2012 og 2014 har de nordiske nasjonene tatt 11 av de 12 medaljene!

Nok en gang dominerte de nordiske kokkene i Bocuse d’Or Europe («EM»). På seierspallen vaiet det norske, svenske og danske flagget, mens Finland og Island ble nummer fem og sju.

Ørjan Johannessen ble nummer tre denne gangen, men sikter høyere på pallen når hovedkonkurransen («VM») arrangeres i Lyon i januar 2015.

Les mer i Horeca nummer 4 2014

Bli abonnent på Horeca her

Få gratis nyhetsbrev fra Horeca/Horecanytt.no her

Velger miljøvennlige serveringsprodukter

Greenway-Norge satser på miljøvennlige serveringsprodukter, og er på full fart inn i storhusholdningsmarkedet i Norge – i flere retninger.

Restaurantkjeden Egon, den offentlige aktøren Forsvaret og storkjøkkenleverandøren Nortura Proff er viktige kunder og sentrale «ambassadører» for den videre markedsføringen av produktene.

Fra 1. juni serveres sju retter i menyen i alle Egons om lag 40 restauranter på naturens egne materialer. Tallerkenene som Egon har tatt i bruk er rett og slett laget av visne nøttepalmeblader. Bladene, som har falt på bakken, samles og rengjøres. Deretter blir de presset i ønsket form.

Les mye mer i Horeca nummer 4 2014

Ny nordisk hotellkjede

"

HTL Hotels etablerer seg nå i Norden. (Foto: Morten Holt)

I mai åpnet HTL Hotels sitt første hotell midt i Stockholm. Om ikke lenge åpner det første i Norge, og ifølge ledelsen i HTL Hotels vil det første hotellet i Oslo også bli lokalisert «midt i Oslo». For det er en av kjedens målsettinger. Hotellene skal ligge sentralt i de store byene.

Hotellkjedens navn illustrerer hele konseptet. HTL er en kortversjon av «hotel». Alt unødvendig er tatt bort.

– Våre gjester skal bare betale for det arealet de bruker, sier administrerende direktør Joachim Högefjord.

Vi har også besøkt to andre svenske hoteller. Grand Hotel Lysekil er den rake motsatsen av HTL Stockholm. Det gamle ærverdige hotellet er over 100 år. Vi har også vært innom Thon Hotel Charlottenberg, som er det eneste Thon-hotellet i vår naboland.

Les mer om HTL Hotels og de andre svenske hotellene i Horeca nummer 4 2014

Bli abonnent på magasinet Horeca her

Armensk hotelldirektør i Oslo

Hun er Nordens eneste armenske hotelldirektør, Naira Lalayan, som har gjort kometkarriere i hotellbransjen i Norge. I slutten av 2000 kom hun til Norge, utdannet som filolog i hjemlandet, og uten noen som helst kjennskap til hotellbransjen.

Drøyt ni år senere ble hun hotelldirektør på Clarion Collection Gabelshus, ett av Oslos mest historiske hoteller.

Les mer om Naira og Clarion Collection Gabelshus i Horeca nummer 4 2014.

Biff i havgapet

Gjestene må reise to timer med båt for å komme dit; likevel driver stedet med en driftsmargin på 40 prosent. Alle som kommer til Træna Gjestegård, har en lang båttur bak seg. Øykommunen ligger flere mil unna fastlandet.Billige lokaler og god biff er blant hemmelighetene på Træna Gjestegård.

– Like bisarr som resten av miljøet, skriver en av de tidligere gjestene på Tripadvisor. Og det er ganske riktig et sted utenom det vanlige han driver, Magnus Johan Johansen.

Videre kan du i dette nummeret blant annet lese om puben The Dubliner i Oslo (vår typebedrift, som har en driftsmargin på rundt 20 prosent), og også om vinmakeren Johan Reyneke – filosofstudenten som ble vinmaker.

Les mer i Horeca nummer 4 2014

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, I Baren, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på nyhetsbrev fra Horecanytt.no her

"
Powered by Labrador CMS