Bent Stiansen. (Foto: Morten Holt)

Heder i NKL

Statholdergaarden ble nok en gang kåret til Årets lærebedrift, Trude Norevik ble Årets kjøkkensjef, Tom Victor Gaudal ble tildelt Andre Engh gullnål, Mary Ann Skjeie fikk tildelt Paul Schaltenbrands Legat og tidligere landslagskaptein Geir Magnus Svae ble takket for sin innsats under NKL sitt årsmøte sist helg. Dessuten ble Svein Magnus Gjønvik fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug utnevnt til æresmedlem i NKL.

Publisert

Bent Stiansens Statholdergaarden ble nok en gang kåret til Årets lærebedrift av NKL.

Det hele skjedde under landslagslunsjen, som ble holdt på Operaen i Oslo under Norges kokkemesteres landsforening sitt årsmøte ble utmerkelsene

Årets lærebedrift

Årets lærebedrift 2013 ble tildelt Statholdergaarden. Bent Stiansen & Co har mottatt denne prisen tidligere, og har vel med det nok en gang befestet seg som en solid bedrift som ivaretar sine lærlinger på en utmerket måte. Både det faglige, men ikke minst på det medmenneskelige plan, heter det på NKLs hjemmeside.

Årets kjøkkensjef 2013

Trude Norevik fra Bergen Kokkenes Mesterlaug ble Årets kjøkkensjef 2013.

«Hun er; faglig sterk, uredd, har stort pågangsmot, gjennomføringsevne, er sitt ansvar bevist og leverer alltid over forventet. Hennes interesse for faget kom gjennom en ekstrajobb i en kjøttforretning. Det var her det hele startet. Engasjementet for faget og gleden over gode råvarer. Hun er et godt eksempel, en rollemodell, for at kvinner kan «stå lenge i faget» og kombinere faglig arbeid av høy kvalitet parallelt med rollen som småbarnsmor. Stikkord er vilje, lyst, fleksibilitet og tilrettelegging» heter det på NKLs hjemmeside.

Andrè Engh gullnål til Tom Victor Gausdal

Tom Victor Gausdal fikk Andrè Engh gullnål.

Den anerkjente kokken Tom Victor Gausdal fikk tildelt æresbevisningen Andrè Engh gullnål.

«Årets mottaker av vår gjeveste pris, André Enghs gullnål, har ikke fått æren alene på grunn av væremåte og sjarm. Men begge deler har gjort det enda enklere å peke ut årets vinner, en faglig hedersmann som både er et kokkefyrtårn og en positiv lederfigur», heter det på NKLs hjemmeside

Paul Schaltenbrands Legat

I år ble legatet tildelt Mary Ann Skjeie, en ung Stavanger-jente med klare utviklingsmål.

Hun er medlem på det norske juniorkokkelandslaget. Hun har også mottatt hederstegnet Cordon Bleu for sin og lagets innsats under OL i Erfurt i 2012. En innsats som stod til sølv sammenlagt. Skjeie har allerede to fagbrev.

Årets oldermann

Svein Magnus Gjønvik er utnevnt til æresmedlem i Norges Kokkemesteres Landsforening. (Foto: Morten Holt)

Videre ble Anita Løyning fra Kokkenes Mesterlaug Rogaland kåret til Årets oldermann, mens Kokkenes Mesterlaug Oslo ble kåret til Årets Fårete laug, blant annet for sitt samarbeid med Hundsund ungdomsskole og Rosenvilde vgs. for gjennomføring av Fårikålens Festdag.

Tidligere landslagskaptein Geir Magnus Svae ble også takket for sin innsats på NKL sitt årsmøte sist helg.

Dessuten ble Svein Magnus Gjønvik utnevnt til æresmedlem i Norges Kokkemesteres Landsforening.

Les mer på NKL.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS