Rica Nidelven ute (14)

Mannefall på Nidelven

Det er mannefall på Rica Nidelven, eller Scandic Nidelven som det prisbelønte hotellet i Trondheim nå heter. Ni ansatte, sju av dem sentrale personer på kjøkkenet, har denne høsten meldt sin avgang. Nå er det også blitt kjent at kjøkkensjef Lisbeth Størvold og assisterende kjøkkensjef og nybakt vinner av Global Chef Challenge, Christopher W. Davidsen, forlater hotellet.

Publisert

Det er mannefall på Rica Nidelven, som akkurat nå er blitt til Scandic Nidelven. (Foto: Morten Holt)

Hva skjer på Rica Nidelven – eller Scandic Nidelven heter etter omprofileringen i går (tirsdag 11. november)? Ansatte slutter på løpende bånd på hotellet, som har vunnet kåringen av landets beste hotellfrokost de siste ni årene.

Slutter på Nidelven: Hotelldirektør Bjarte Gjerde. (Foto: Morten Holt)

Seks ledere, de fleste av dem på kjøkkenet, samt flere andre kokker, melder sin avgang - samtidig som hotellet omprofileres.

Trist, men naturlig

Det ligger ingen dramatikk i dette. Vi hadde et allmøte på Scandic Nidelven tirsdag denne uka, der jeg uttalte at dette selvfølgelig er trist. Vi mister mange dyktige mennesker, men samtidig er det ikke uvanlig at folk bytter beite etter mange år på samme arbeidsplass, sier distriktdirektør med ansvar for 11 store meeting- og eventhoteller i Scandic Hotels Norge, Gry Eriksen.

Begynte med direktøren

Slutter på Nidelven: F&B Manager Lars Erik Vesterdal. (Foto: Morten Holt)

Tidlig i høst ble det kjent at hotelldirektør og hjernen bak frokostsuksessen, Bjarte Gjerde, slutter som hotelldirektør.

Han hadde sin siste arbeidsdag fredag 31. oktober. Samtidig valgte Bjarte Gjerdes sønn, markedssjef Peter A. Gjerde å trekke seg ut.

Like etterpå ble det kjent at F&B Manager Lars Erik Vesterdal, som har ledet hotellet til frokostseirer åtte av de ni gangene hotellet har vunnet, også slutter.

Slutter på Nidelven: Markedssjef Peter A. Gjerde.

Alle har hevdet at det ikke har noe med at premiehotellet nå i november ble omprofilert til Scandic.

Les også: Bjarte Gjerde slutter på Rica Nidelven

Les også: Bjarte Gjerde siste dag

Les også: Nå slutter også frokostsjefen på Rica Nidelven

Kjøkkensjefene Størvold og Davidsen forsvinner også

"

Slutter på Nidelven: Kjøkkensjef Lisbeth W. Størvold. (Foto: Morten Holt)

Men nå viser det seg også at du andre sentrale medarbeidere på kjøkkenet slutter på Nidelven:

Kjøkkensjef Lisbeth W. Størvold, som har vært trofast på kjøkkenet i en årrekke, har også valgt å forlate hotellet.

Det har også den nybakte vinneren av Global Chef Challenge, assisterende kjøkkensjef Christopher W. Davidsen, bestemt seg for.

Slutter på Nidelven: Assisterende kjøkkensjef Christopher W. Davidsen. (Foto: Morten Holt)

Les også: Christopher W. Davidsen vant Global Chef Challenge

Om ikke det var nok, forsvinner også soussjef Atle Karlsen, fra premiehotellet i Trondheim.

Flere kokker ut

Dessuten har kokkene Mads Risan, Robert Heggvik og Ronny Isdahl, som alle også har vært aktive frokostkokker ute i serveringen, meldt sin avgang fra Nidelven.

"

Slutter på Nidelven: Frokostkokk Robert Heggvik. (Foto: Morten Holt)

Etter det Horeca/Horecanytt.no erfarer, skal enda flere på kjøkkenet være på vei ut av det prisbelønte hotellet i Trondheim.

Trist, men naturlig

– Vi ser ofte også at hvis en eller to slutter, så velger andre å følge etter, slik det har skjedd her, sier distriktdirektør Gry Eriksen i Scandic Hotels Norge.

– Det er mange unge mennesker i hotellbransjen, noe som fører til stor høy turnover. Derfor er vi også vant til å takle slike situasjoner, og vi er allerede godt i gang med rekrutteringen til de nye stillingene på Scandic Nidelven, legger Eriksen til.

God interne kandidater

<strong>– </strong>Vi mister mange dyktige mennesker, men samtidig er det ikke uvanlig at folk bytter beite etter mange år på samme arbeidsplass. Det er ingen dramatikk, vi har mange dyktige interne kandidater, sier Gry Eriksen i Scandic Hotels. (Foto: Scandic Hotels)

Eriksen, som i sin stilling også har tett oppfølging mot Scandic Lerkendal og Scandic Hell i området, forteller at hun har god dialog både med konstituerende hotelldirektør Marianne Sinnes og med F&B Manager Lars Erik Vesterdal på Scandic Nidelven, og det meste skal være på stell i løpet av første kvartal 2015.

– Vi har svært mange gode interne kandidater til de ledige stillingene på Scandic Nidelven, sier hun.

Skal fortsette den gode utviklingen

– Du tror ikke at kokkene og kjøkkensjefene på Nidelven frykter at de vil bli overkjørt i Scandic – i motsetning til den friheten de hadde under Bjarte Gjerde og i Rica Hotels, og at det er grunnen til at de slutter?

– Det kan jeg bestemt avkrefte. Vi er helt klare på at Nidelven skal få alle muligheter til å beholde den posisjonen hotellet har, og fortsette den gode utviklingen. Det har vi vært helt tydelige på. Scandic Nidelven skal være like god på frokost som Rica Nidelven! sier Eriksen.

Les også: Rica Nidelven vant for niende året på rad

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS