Jamies Italian Jamie Oliver

Dere vil elske min restaurant, sier Jamie

Scandic Anglais i Stockholm åpner Nordens første Jamie's Italian-restaurant. – Jeg vet at jeg er partisk, men denne restauranten er helt fantastisk, og jeg bare vet at dere vil elske den, sier Jamie Oliver. Snart kan vi også forvente Jamie's Italian på Scandic-hoteller i Norge.

Publisert

Jamie Oliver åpner den første Jamie's Italian-restauranten i Norden. Det skjer på Scandic Anglais i Stockholm.

I morgen, torsdag 16. oktober åpner Scandic, sammen med stjernekokken Jamie Oliver, Nordens første Jamie’s Italian på Scandic Anglais i Stockholm. Restauranten har 195 sitteplasser og en stor bar, og skal servere rimelige, enkle, rustikke italienske retter lagd av lokalproduserte og økologiske råvarer i kombinasjon med dagsfersk, hjemmelaget pasta. De fleste hovedrettene vil koste under 180 kroner.

Tidligere i år offentliggjorde hotellkjeden Scandic og Jamie Oliver sin samlede satsning på å ta Jamie’s Italian til det nordiske markedet. Lokalproduserte og økologiske råvarer med utgangspunkt i godt dyrehold er svært viktig for restauranten, som har en bevisst holdning til kvalitet, bærekraft og sosialt ansvar. Leverandørene er derfor nøye utvalgte.

– Dere vil elske den, hevder Jamie

Jamie's Italian på Scandic Anglais i Stockholm.

– Det er vanskelig å forstå at vi nå åpner en Jamie’s Italian i Stockholm – vår første nordiske restaurant! Jeg vet at jeg er partisk, men denne restauranten er helt fantastisk, og jeg bare vet at dere vil elske den. Vårt nye team har jobbet utrolig hardt for å sørge for at alle som kommer på besøk får en virkelig fantastisk opplevelse. Jeg har jo lovet at det kommer til å bli episk, sier Jamie Oliver.

God og enkel italiensk mat

Jamie's Italian finnes nå på rundt 50 steder i verden.

Den britiske kokken Jamie Olivers restaurant Jamie’s Italian finnes snart på 50 steder i verden, de fleste i England.

Idéen bygger på god og enkel italiensk mat lagd fra bunnen av, der rimelige priser er nøkkelordet. Derfor ligger bare noen få hovedretter over 180 kroner på Jamie’s Italian på Scandic Anglais.

Samme grunnverdier

Slik ser restauranten i Stockholm ut. Snart kan vi også forvente Jamie's Italian på Scandic-hoteller i Norge.

– Scandic og Jamie Oliver er en perfekt match siden vi deler de samme grunnverdiene. Skandinavia er allerede Jamies tredje største marked, og vi vet at han er veldig populær her. Derfor er det ekstra morsomt at vi kan tilby våre hotellgjester en utrolig merverdi, og samtidig lokke flere gjester til våre restauranter. Ambisjonen er å ekspandere Jamie’s Italian på Scandic-hoteller i hele Norden, men akkurat nå fokuserer vi på denne første restauranten, sier Ulrika Garbrant, konsernansvarlig for Scandics restauranter.

Brer seg utover kloden

Jamie’s Italian ble startet som et samarbeid mellom Jamie Oliver og hans italienske mentor Gennaro Contaldo. De åpnet sin første restaurant i England i 2008. Jamie’s Italian er i dag en av verdens raskest voksende restaurantkjeder, og finnes blant annet i Australia, Russland, Singapore og Tyrkia.

Samarbeidet mellom Scandic og Jamie Oliver startet allerede i 2008 gjennom retter og menyer komponert spesielt for Scandic Hotels. (Arkivfoto: Karl Gabor)

Felles for Jamie’s Italian er evnen til å skape behagelige møteplasser, inspirert av den italienske matkulturen og landemerker i nærmiljøet.

«Restauranten på Scandic Anglais er inspirert av fargene og karakteren på nærområdet, med inspirasjon hentet fra det nærliggende Kungliga Biblioteket og Gamla Stan. En industriell følelse møter varmen fra Toscana i Italia. Bærekraft og autentisitet gjennomsyrer materialvalg, belysning og design. Deler fra en eldre bygning i Nord-Sverige er gjenbrukt i restauranten, sammen med gamle skipslykter», heter det i en pressemelding.

Samarbeidet mellom Scandic og Jamie Oliver startet allerede i 2008 gjennom retter og menyer komponert spesielt for Scandic Hotels.

Utdrag fra menyen

(i svenske kroner)

Penne Arrabbiata with tomato, garlic & basil sauce with Scotch bonnet chillies & crunchy, herby breadcrumbs 79 kr/119 kr

Vongole Tagliolini with the best clams cooked with chilli, garlic, parsley & white wine 119 kr/159 kr

World’s best olives on ice 45 kr

Cured Meat Plank with Fennel salami, pistachio mortadella, prosciutto & schiacciata picante 140 kr

Turkey Milanese stuffed with prosciutto & fontal cheese, with a fried free-range egg & wild truffles

199 kr

Free-range grilled garlic & rosemary chicken with a tomato, olive, chilli & caper sauce 190 kr

Chocolate & Espresso profiteroles79 kr

Autumn rippled Pavlova 75 kr

Pressemelding

Powered by Labrador CMS