Arktisk Kokk Ramnestedt og Chan nett

Dobbeltseier til Smak i Arktisk Kokk 2014

Espen Ramnestedt fra Restaurant Smak i Bodø vant i dag Arktisk Kokk, og er dermed Nord-Norges beste kokk i 2014. I tillegg sørget Roghell Chan for dobbeltseier til restauranten ved å bli nummer to.

Publisert

Her er de to Smak-kokkene, Espen Ramnestedt og Roghell Chan, som sikret seg gull og sølv under kåringen av «Arktisk Kokk 2014» i dag. (Foto: Reiseliv i Nord AS)

Konkurransen ble arrangert i Bodø Spektrum i forbindelse med arrangementet Reiseliv i Nord.

Juryen mener at Ramnestedts tre retter smakte best, og at han vant på teknikk og nøyaktighet – Alt stemte, han gjorde det ekstremt godt, sier juryleder Halvar Ellingsen fra Det norske kokkelandslaget.

Ramnestedt var utrolig glad for seieren, og innrømmet at han var skikkelig nervøs da vinnerne ble ropt opp.

Dobbeltseier

Espen Ramnestedt fra Restaurant Smak i Bodø vant i dag Arktisk Kokk 2014. (Foto: Reiseliv i Nord AS)

På andreplass kom Espens læregutt, Roghell Chan fra samme restaurant, Smak. Yngstemann i konkurransen og med den beste desserten, ifølge juryen. Tredjeplassen gikk til Harstad og Anders Sletten fra Hoelstuen AS.

Juryen påpeker at det var et meget høyt nivå på årets kokkekonkurranse og ifølge dem, «fryktelig jevnt». Råvarene gjorde det også utfordrende for finalistene.

Foruten vinneren/medaljevinnerne deltok følgende i finalen:

Anette Bjørnsen (Maren Anna/Børsen i Sørvågen, Lofoten)

Frank Kristoffersen (Linken Restaurant Narvik),

Lasse Fisker (De 4 Roser Tromsø)

Arktiske råvarer

På konkurransedagen hadde finalistene seks timer på seg til å kreere en treretters meny som består av disse hovedråvarene: Reinsdyrtunge, reinsdyrhjerte og Kvit Kjerringøy (forrett), klippfiskloins med skinn, gulløye og fjellmandel (hovedrett) og tindved, solbær og Valrhona Caraïbe 66 % (dessert). Hver kokk skulle lage åtte porsjoner av hver rett, som serveres til juryen.

Premier

Førstepremien har en verdi på 20 000 kroner, andrepremien er på 8000 kroner, mens tredjeplassen ble belønnet med 5000 kroner. De tre som havnet pallen får dessuten alle en matfaglig reise eller opplevelse.

Juryen

Juryen i Arktisk Kokk 2014 besto avMartin Sveian fra Lindesnes Havhotell og kaptein på det norske juniorlandslaget for kokker, Halvar Ellingsen fra Palace Grill i Oslo og det norske kokkelandslaget og Stian Haugnes fra Thon Hotel Lofoten, tidligere landstyremedlem i Norges Kokkenes Landsforbund og arrangør av Årets Fiskekokk.

Reiseliv i nord

Konkurransen Arktisk Kokk er en del av det store reiselivsarrangementet «Reiseliv i nord», som arrangeres 16. – 18. september i Bodø. Dette er reiselivets største møteplass i nord, og samler flere hundre deltakere til de forskjellige arrangementene.

Reiseliv i Nord består av fire hovedarrangement: Arktisk kokk, konferansen «Reiseliv i Nord 2014» som arrangeres 16. september, konkurransen Arktisk Verdiskapning og Storhusholdningsmessa i Bodø Spektrum.

Arktisk Kokk

Konkurransen arrangeres av matnettverket Arktisk Meny, som ønsker å stimulere til bruk av råvarer fra det arktiske spiskammeret.Målet er også å inspirere kokker og kjøkkensjefer til å kreere nye og spennende retter til glede for øye og gane, og også å høyne statusen til kokkeyrket. Arktisk Kokk har vært arrangert siden 2001.

Under finner du alle vinnerne av Arktisk Kokk (2001-2014)

2014: Espen Ramnestedt (Smak, Bodø)

2013: Nicklas Buus Nielsen (De 4 Roser, Tromsø)

2012: Rasmus Johnsen Skoglund (Lyst På, Bodø)

2011: Simon Engen (Restaurant Bjørk, Bodø)

2010: Alexander Felipe Øines (Lyst På, Bodø)

2009: Anne-Berit Mydland Simonsen (Spitsbergen Travel/Funksjonærmessen Longyearbyen)

2008: Morten Andersen (Henningsvær Bryggehotell)

2007: Heidi Nygård Lande (Svendgårds, Bodø/Pascal, Aker brygge)

2006: Svein Kristian Malin (Svendgårds, Bodø)

2005: Ruben Einarsen (Henningsvær Bryggehotell)

2004: Martin Lien (Svendgårds, Bodø)

2003: Heidi Sophie Hansen (Radisson SAS Polar Hotel, Longeyarbyen)

2002: Kari Innerå (Restaurant Du Verden, Svolvær)

2001: Øystein Moe (Sommarøy Kurs og Feriesenter, Sommarøy)

Powered by Labrador CMS