Norsk flagg natur Senja Nord-Norge turisme (24)
Norsk flagg natur Senja Nord-Norge turisme (24)

Flere nordmenn reiser i Norge om høsten

7 av 10 nordmenn planlegger en ferie- eller fritidsreise i høst, viser en ny undersøkelse. Flere nordmenn velger å reise i eget land denne høsten sammenlignet med høsten 2013.

Publisert

Flere og flere nordmenn velger i feriere i eget land på høsten. Her på båttur mellom Senja (bakgrunnen) og Andenes. (Foto: Morten Holt)

På oppdrag fra NHO Reiseliv har TNS Gallup spurt drøyt 1000 nordmenn om de skal på en ferie- eller fritidsreise denne høsten.7 av 10 sier de har reiseplaner enten i høstferien eller en eller flere helger i høst.

Respondentene har kunnet krysse av for både reiser i Norge og reiser i utlandet.

Du finner hele undersøkelsen her

Norge øker

"

Vigelandsparken. (Foto: Morten Holt)

51 prosent av de som har reiseplaner, svarer at de skal reise i Norge denne høsten. I en tilsvarende undersøkelse som NHO Reiseliv fikk gjennomført i fjor høst, svarte 45 prosent det samme.

– Det er svært hyggelig at vi har fått en økning i andelen nordmenn som velger høstreiser i Norge. Denne årstiden byr på utrolig mange flotte opplevelser i Norge, fra sykling i Trysilfjellet til fuglekikking på Ørlandet og nordlysjakt i Tromsø, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Høsten byr på en rekke flotte opplevelser i Norge, sier Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

– Velger Norge fordi vi har lyst

Samtidig er det færre nordmenn som velger utenlandske høstreisemål. Høsten 2013 svarte 58 prosent at de skulle reise til andre land i Europa. I NHO Reiselivs ferske gallup svarer 55 prosent det samme.

– På 60-tallet reiste vi i Norge fordi det var billigst. Nå har vi økt kjøpekraft og kan velge Norge fordi vi har lyst. Kombinerer du overnatting på et hotell med enklere overnatting på en campingplass, turisthytte eller i telt, så kan ferie i Norge konkurrere også økonomisk, sier Krohn Devold.

Aktiv ferie

Sykkelferie i Trysil?

Den nye gallupundersøkelsen viser at mange planlegger å være aktive i høst. Halvparten oppgir at de skal bedrive friluftsliv. Samtidig svarer 32 prosent at kulturopplevelser best beskriver ferie- eller fritidsreisen de planlegger denne høsten.

– Jeg opplever at mange ønsker ferier som inkluderer både naturopplevelser, kultur, lokale matopplevelser, men ikke minst en dose fysisk aktivitet. Det er avgjørende at vi bruker ferie og helger til å røre oss, og turgåing er det enkleste, sier NHO Reiseliv-sjefen.

Ungdom på helgetur

De mest reiselystne er å finne på Østlandet og Sør- og Vestlandet. Trøndere og nordlendinger tar minst fri.

Helgeturer er mest populært blant ungdom i alderen 18-29 år. Andelen som skal reise i selve høstferien, er størst i aldersgruppen 60 pluss, viser NHO Reiselivs gallupundersøkelse.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS