Vulkanfisk Tørrfisk2 nett
Vulkanfisk Tørrfisk2 nett

Grillet tørrfisk à la Vulkanfisk

Dette er grillet tørrfisk, slik som Vulkanfisk har på menyen, som ble presentert i forbindelse med Norges Sjømatråds presentasjon av årets tørrfisk nylig.

Publisert

Tørrfisk er et sesongprodukt som er ulikt fra år til år. Lofoten har det beste klimaet i verden for å tørke fisk. Fra februar til mai henges fisken på hjell ute i det fri. Temperatur, vind og sol setter sitt preg på fisken. I mai-juni tas fisken inn på loft for etterlagring. Her videreutvikles den delikate smaken. I slutten av august er resultatet av årets lofotfiske klar.

Tørrfisk er en urnorsk oppfinnelse og eksportvare i over 1000 år. En smak som har begeistret verden og elskes av mange land. I dag finnes tørrfisk på det norske markedet som et skinn og beinfritt produkt, lett tilgjengelig for restauranter og forbruker.

Grillet tørrfisk

m/sennepsgrønnsaker, ertepuré og balsamico-bacon

Tørrfisk

(4 pers)

800 g utvannet tørrfisk

Halv kilo grovsalt

Pepper

Fremgangsmåte: Tørrsalt fisken med Grovsalt i 20 minutter. Skyll av saltet. Tørk godt. Skjær i porsjonsstykker. Pepper. Grill på begge sider.

Ertepuré

500g frosne erter

50g smør

1 dl fløte

10-15 mynteblad

Salt og pepper

Fremgangsmåte: Kok ertene i lettsaltet vann 10 minutter. Hell av vannet og kjør med stavmikser. Tilsett smør og mynteblader. Før servering; tilsett fløte til passe konsistens og gi et lett oppkok. Smak til med salt og pepper.

Sennepsgrønnsaker

2 gulrøtter

1 persillerot

1 fennikel

12 aspargestopper

1 ss dijonsennep

1,5 ss sherryeddik

1,5 dl extra virgin olivenolje

salt, pepper og sukker

Fremgangsmåte: Skjær rotgrønnsakene i tynne staver. Stek grønnsakene på sterk varme i tørr panne et par minutter. Visp sammen dijonsennep og sherryeddik. Bland inn olivenolje mens du visper. Smak til med salt, pepper og sukker. Vend grønnsakene inn i vinaigretten.

Balsamico-bacon

100 g bacon

100 g usaltet smør

0,7 dl Balsamico Creme

Fremgangsmåte: Kutt bacon i små terninger. Sprøstek i tørr panne. Tilsett smør og deretter balsamico. Kok inn til baconterningene er karamellisert.

Serveres med kokte eller bakte poteter.

Powered by Labrador CMS