Vatikanstaten2

Her drikkes det mest vin

Vet du hvilket land i verden som konsumerer mest vin per innbygger? Her drikkes det 74 liter vin per innbygger hvert år. Muligens blir du overrasket.

Publisert

Her drikkes det mest vin per innbygger.

De fleste av oss hadde nok antatt at aktuelle land er Spania, Frankrike eller Italia. Det siste er for så vidt nesten riktig, for vinnerlandet ligger inne i støvellandet.

Lite land, mye vin

Det er nemlig innbyggerne i Vatikanstaten som er de mest vinhungrige på kloden. Nå vet vi ikke om det er Pavens inntak som påvirker sluttresultatet, men utslagene blir store i små land, og Vatikanstaten er verdens minste land (0,44 kvadratkilometer) – med under 1000 faste innbyggere. Likevel; landets innbyggerne er i særklasse i verden når det gjelder konsumering av vin per år.

Et annet lite land, Andorra, på grensen mellom Frankrike og Spania, erobrer nemlig andreplassen. På tredjeplass følger det første store landet, Frankrike, før en ministat igjen inntar fjerdeplassen. Saint-Pierre og Miquelon er en liten øystat, med fransk styre, utenfor Canadas østkyst.

Her er listen:

Vatikanstaten – 73,8 liter

Andorra – 46,4 liter

Frankrike – 43,6 liter

Saint-Pierre og Miquelon – 43,6 liter

Slovenia – 43,6 liter

Kroatia – 42,6 liter

Makedonia – 41,5 liter

Portugal – 40.9 liter

Sveits – 40,4 liter

Lik og følg gjerne Horeca/Horecanytt på Facebook!

Øldrikkende i Tsjekkia

Til sammenligning er Tsjekkia det landet det drikkes mest øl i. Her drikkes det 235 liter øl (!!) per person i året! Tsjekkia er like overlegne på øl som Vatikanstaten er det på vin. Østerrike er nummer to (170 liter) og Tyskland nummer tre (168 liter). Videre følger Estland (162 liter), Polen (156 liter), Irland (155 liter), Kroatia (136 liter), Venezuela (135 liter), Finland (133 liter) og Romania (131 liter).

Kilde: Financesonline.com

"
Powered by Labrador CMS