Horeca 05 14
Horeca 05 14

Horeca nummer 5 på vei til abonnentene

Årets femte utgave av magasinet Horeca og det første nummeret etter sommerferien, er nå på vei til abonnentene.  I denne utgaven kan du blant annet lese mer om WACS 2014, energisparing på Voksenåsen Kultur- og Konferansehotell, Kysten Rundts kantinesatsing og om hotellivet i Myrkdalen.

Publisert

Forsiden på Horeca nummer 5 2014. Vinneren av Global Chef Challenge, Christopher Davidsen, sammen med hotelldirektøren på Rica Nidelven Hotel, Bjarte Gjerde. (Foto: Øystein Hermstad/Layout: Tove Sissel Larsgård)

Verdenskongressen for kokker, WACS satte sitt preg på Stavanger i juli. Arrangørene var fornøyde, og det var sannelig deltagerne, også: – Folk er veldig fornøyde.

Både sponsorer, deltakere i konkurransene og kulinariske gjester fra hele verden smiler og synes vi har hatt et godt arrangement, sier president Kristine H. Hartviksen i Norges Kokkemesteres Landsforening, som også er portrettert i Horeca i dette nummeret.

Les mer om WACS i Horeca nummer 5 2014

Bli abonnent på magasinet Horeca her

Christopher W. Davidsen og Rica Nidelven

Christopher W. Davidsen, som er assisterende kjøkkensjef på Rica Nidelven Hotel, vant Global Chef Challenge, en svært anerkjent kokkekonkurranse som arrangeres hver gang det er verdenskongress.

I denne utgaven kan du lese mer om Davidsens bragd, men også mer om Rica Nidelven, som leverer premiekokker gang på gang – tillegg til å dominere Twinings Best Breakfast, kåringen av landets beste hotellfrokost.

Les mer om Christopher Davidsen og Rica Nidelven Hotel i Horeca nummer 5 2014

Øker i kantinesegmentet

Kysten Rundt SA, som ble etablert i 1997, har for tiden meget sterk vekst i kantinedelen i kjeden. Nå er de tre segmentene kantine, fastfood og kafé/kro tilnærmet like store. Coor Service Management er gjennom Kantinegruppen Norge blitt medlem av Kysten Rundt, noe som fører til at Kysten Rundt SA vil vokse med 30 til 40 prosent på kjedenivå inneværende år.

– Vi er veldig fornøyd med at vi nå har tre «hovedpillarer» å stå på. Vi hadde ingen kantiner inntil for to år siden, men den gang valgte Kantinegruppen Norge, som da var egen kjede, å gå inn. Siden har kantineveksten vært meget god, sier daglig leder for Kysten Rundt SA, Torbjørn Ellingsen.

Les mer i Horeca nummer 5 2014

Bli abonnent på Horeca her

Typebedrift

Quality Hotel Residence i Sandnes tjener godt, og bygger ut for å tjene enda bedre. – Når du driver i denne bransjen, må du gjøre det beste ut av det du har, sier direktør Ivan Vågstøl på Quality Hotel Residence.

– Enten det er Choice, Radisson eller Rica – et hotell er et hotell. Det er atmosfæren som vi som jobber her kan prege, som avgjør om det blir bra eller dårlig, ifølge Vågstøl.

Quality Hotel Residence i Sandnes er vår typebedrift denne gangen, og i denne artikkelen kan du også bli mer kjent med vår nye «tallkommentator», Helge Jørgensen fra UiS.

Les mye mer i Horeca nummer 5 2014

Strømsparing på Oslos tak

30 mål tomt på Oslos tak tilhører Sverige, etter at det blitt i gave fra den norske til den svenske stat på 1950-tallet.

Her ble Voksenåsen Kultur- og Konferansehotell etablert. Nå er 27 geobrønner boret ned i fjellet på Voksenkollen, som skal sørge for at hotellet slipper vesentlig billigere unna strømregningene i årene som kommer. Når alt står ferdig og de elektriske panelovner er byttet ut med vannbåren varme, vil hotellets strømutgifter halveres.

Les mer i Horeca nummer 5 2014

Bli abonnent på Horeca her

Fjellhotell, saus, vin og pizzabunner

I dette nummeret kan du også blant annet lese om Myrkdalen Hotel, som etter oppstarten i 2012 nå begynner å fotfeste i markedet, om Geir Skeies og Kulinarisk Akademis nye sausbøker, vin fra Avignonesi (Toscana) og om produsenten Staur fra Nord-Østerdal – for å nevne noe.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, I Baren, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på nyhetsbrev fra Horecanytt.no her

"
Powered by Labrador CMS