Icehotel Foto Christopher Hauser
Icehotel Foto Christopher Hauser

Hyller 25 iskalde år med Icehotel

25 år er gått siden dørene til det iskalde Icehotel, verdens første og største hotell bygget av is og snø, åpnet for første gang. Siden den gang har hotellet utviklet seg år for år. I år åpner ishotellet 12. desember.

Publisert

Icehotel feirer 25-årsjubileum denne vinteren. I år åpner ishotellet i Jukkasjärvi 12. desember. (Foto: Christopher Hauser)

I forbindelse med 25-årsjubileet presenterer Icehotel Jukkasjärvi flere iskalde nyheter, som et eget rom med utforming som innsiden av en klokke, et rom som hyller trykkekunsten og isskulpturkurs for alle sine gjester.

Bygging av Icehotel Jukkasjärvi. (Foto: Paulina Holmgren)

I nærheten Kiruna

Verdens første hotell bygget av is og snø ligger i Jukkasjärvi, en liten landsby helt nord i Sverige, ikke langt fra Kiruna og om lag 20 mil fra Narvik.

Jukkasjärvi har kun 1100 fastboende, men på tross av sin lille størrelse, har landsbyen gjort seg viden kjent på grunn av sitt majestetiske ishotell.

Iskald jobbing og vakkert håndarbeid

Icehotel er akkurat hva det utgir for å være; et hotell laget av is. Med sine 5500 kvadratmeter, bygget av 1000 tonn naturis og 30 000 tonn «snice», en blanding av snø og is, setter det et solid spor i Jukkasjärvis vinterlandskap.

Rundt 1000 mennesker bidrar hvert år med å bygge Icehotel, og med om lag 50 000 besøkende hvert eneste år er det mange mennesker som får glede av det vakre håndarbeidet.

Lik og følg gjerne Horeca/Horecanytt på Facebook!

Varme og kalde rom

"

Foto: Paulina Holmgren

På hotellet finnes både kalde og varme rom, men det er hovedsakelig kulda som tiltrekker seg de mange gjestene fra verden over.

Ikke mange hotellopplevelser kan måle seg mot å sove under pelspledd i en majestetisk seng langet av is, etter en deilig drink i hotellets egen isbar.

Åpner 12. desember

Foto: Paulina Holmgren

Fredag 12. desember åpner dørene til Sveriges vinterstolthet igjen, med en rekke nyheter både hva gjelder design og opplevelser. Alle de iskalde rommene er unikt utformet. «Time Piece» ser ut som innsiden av en klokke, mens «Prime Mate» bringer gjestene inn i en frodig regnskog.

I suiten «Hot Type», vil gjestene sove midt oppe i trykkeprosessen, en hyllest til grafikken og trykkekunsten. Rommet er en visuell påminnelse om et håndverk som er i ferd med å bli oppspist av vår digitale verden.

Et sammensatt kunstverk

Foto: Christopher Hauser

Hvert år konkurrer designere og kunstnere fra hele verden om å få sitt bidrag visualisert i hotellet. Over 100 forslag har blitt vurdert, og Creative Director, Arne Bergh, forteller at årets Icehotel er et kunstverk satt sammen av bidrag fra 42 kunstnere fra 11 ulike land.– Hvert år, tenker vi at «dette må være det beste hotellet vi noen gang har gjort. Jeg er helt sikker på at dette året ikke vil være noe annerledes. Vi er veldig spente på å se ideene som ble presentert for det 25. hotellet ta form, og gleder oss til åpningen, sier Bergh.

Powered by Labrador CMS