Tommy Myllymaki og coach (6)
Tommy Myllymaki og coach (6)

Ingen ekstramoms på restaurantmat i Sverige

Tidligere i år reagerte den svenske restaurantnæringen med opprop og protester på et forslag på ekstramoms for restaurantmat. Nå har kokkene fått gjennomslag. Det blir ingen høyere moms på restaurantmat i vårt naboland.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Expressen skrev nylig at den svenske regjeringen likevel ikke vil høyne restaurantmomsen, noe som blir godt mottatt i bransjen i Sverige.

Vil redde tusenvis av arbeidsplasser

Eva Östling i Visita.

– Dette er fantastiske nyheter for restauranter og alle de ansatte. Det vil redde tusenvis av arbeidsplasser over hele landet, og er en klok beslutning, uttaler Eva Östling, som er administrerende direktør i Visita i Sverige (Svensk besöksnæring).

Fikk gjennomslag

– Vi som arbeider i svensk gastronomi kan ikke forstå hvorfor maten som selges i restaurantene skal beskattes hardere enn den maten som selges i butikkene. Det er rett og slett ubegripelig, mener uttalte den svenske kokken Markus Aujalay i august.

Nå viste det seg altså at han og alle de andre kokkene som skrev under et opprop i august fikk gjennomslag.

Les også: Svenske kokker reagerte på forslag på høyere moms på restaurantmat

50 000 nye arbeidsplasser innen 2023

– Vi vet jo at hotell- og restaurantbransjen skaper mange nye arbeidsplasser, spesielt for ungdom og personer med utenlandsk opprinnelse. Det er en viktig funksjon for hele Sverige, og nå kan vi fortsette vårt arbeid mot målet om 50 000 nye arbeidsplasser i næringen inne 2013, uttaler Östling i Visita.

Les også: Vekst og optimisme i svensk restaurantnæring

"
Powered by Labrador CMS