Årets ølhund 2014 Ølportalen
Årets ølhund 2014 Ølportalen

Ølbloggere er Årets Ølhund

Bloggerne bak nettstedet Ølportalen er kåret til Årets Ølhund. De får prisen for mange års innsats for å spre ølkunnskap og ølglede i folket og fremme en positiv og ansvarlig drikkekultur. – Jeg er veldig fornøyd! Så godt at noen legger merke til hobbyen vår: Å dele glade nyheter om godt øl, sier Ølportalens redaktør, Sammy Myklebust.

Publisert

Bloggerne bak nettstedet Ølportalen er kåret til Årest Ølhund, her representert ved forrige og nåværende redaktør, Tommy Holen Helland (til venstre) og Sammy Myklebust. Til venstre Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv, som også er en av dem som har fått prisen tidligere. (Foto: Julie Amundsen)

Ølportalen ble opprettet 1. januar 2013, etter at seks drevne ølbloggere hadde slått seg sammen om ett nettsted. I løpet av nesten to år har Ølportalen blitt den viktigste arenaen for nyheter om nye øltyper og bryggerier, festivaler, hjemmebrygging og kombinasjoner av mat og øl. Over 200 000 nordmenn har besøkt portalen de siste 12 månedene.

Ølportalen fikk prisen på årets juleølpremiere torsdag kveld, i regi av Bryggeri- og Drikkevareforeningen. Juryen skriver bl.a. følgende i sin begrunnelse:

«Ølportalen representerer viktige verdier i norsk kulturell og kulinarisk arv. Øl har gitt glede og livskvalitet til nordmenn i 3000 år. Nå opplever ølet en renessanse, som dels er drevet fram av nye kreative bryggere, dels av kunnskapsrike entusiaster i blogger og sosiale medier. Sammen står de for en moderat og ansvarlig drikkekultur som handler om smak og opplevelse, ikke om misbruk og fyll».

Pris i over 40 år

Utmerkelsen Årets Ølhund er innstiftet av Bryggeri- og Drikkevareforeningen og ble først gang delt ut i 1973. Prisen går til " personer som på uegennyttig grunnlag har gjort norsk øl store tjenester".

Tidligere prisvinnere teller bl.a. Gøsta Hammarlund, Rolv Wesenlund, Jahn Otto Johansen, Odd Børretzen, Kari Svendsen og tegneserieskaperen Frode Øverli og hans alter ego, Pondus.

I fjor gikk prisen til administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv. Hun deltok under prisutdelingen torsdag kveld sammen med en annen tidligere prisvinner, visesangeren Louis Jacoby.

Store og små

– Vi er stolte over å gi prisen til gutta bak Ølportalen. Det symboliserer også at Øl-Norge er et samlet rike der store og små, unge og gamle bryggerier står sammen for å fremme god ølkultur, sier Petter Nome, direktør i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

Den ferske ølhunden håper at prisen vil få enda flere til å interessere seg for ølets mangfoldige verden. I 2014 blir det brygget over 1000 unike øltyper i Norge på et sekstitalls små og store bryggerier.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS