Palmeoljefritt
Palmeoljefritt

Sammen om bærekraftig og sertifisert palmeolje

Nylig ble det kjent at en rekke norske horecabedrifter blir en del av et initiativ som skal jobbe for å få bærekraftig og sertifisert palmeolje på det norske markedet. Bedriftene i initiativet forplikter seg til kun å benytte palmeolje som er bærekraftig produsert.

Publisert

På den måten ønsker bedriftene i initiativet å forhindre at produksjon av palmeolje bidrar til ødeleggelse av regnskog. Bedriftene ønsker også å jobbe for enda strengere standarder for bærekraftig produsert palmeolje.

Dette er horecabedriftene somer med:

Nordic Choice Hotels

Coop Norge SA

Findus Norge AS

Hennig-Olsen Is AS

Ica Norge AS

Mills DA

Mondelez Norge AS AS

Nestlé Norge AS

NorgesGruppen ASA

Orkla ASA

Umoe Restaurants AS

Unilever Norge AS

Næringslivets aktører på banen

Torgeir Silseth i Nordic Choice Hotels.

– Å få næringslivets aktører på banen er avgjørende for å presse frem en mer bærekraftig matvareproduksjon. Dette er et første, men viktig skritt på veien. I Nordic Choice sier vi «hit og mye lenger», sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, som er den eneste hotellbedriften som er med.

Initiativet er drevet av NHO Mat og Drikke.

Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO)

– Innen utgangen av 2015, skal den palmeolje som benyttes være bærekraftig produsert eller sertifisert ifølge kriteriene til Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO). Initiativets medlemmer vil jobbe for kontinuerlig forbedring av RSPOs standarder. Selskapene skal gradvis og innen utgangen av 2018, fase ut bruken av palmeolje, eller gå over til segregert eller sporbar og bærekraftig produsert palmeolje, og kunne dokumentere fremdrift årlig, sier Dag Kjetil Øyna, direktør for næringspolitikk i NHO Mat og Drikke.

Går enda lenger

Deltakelse i initiativet er et ledd i Nordic Choice Hotels sin satsning på bærekraftig og sunn mat. Fram til bærekraftig produsert palmeolje blir tilgjengelig som en del av initiativet, har selskapet besluttet å være helt fri for palmeolje i mat. I 2012 ble Quality Hotel Fredrikstad det første hotellet som ble palmeoljefritt på mat og i mai 2014 fulgte Clarion Hotels som første hotellkjede etter. Fra 1. januar skal samtlige hotellkjeder og 171 hoteller i Norden være palmeoljefrie.

– Stadig flere gjester ønsker informasjon om hvor maten kommer fra og hvordan den er produsert. Vår ambisjon er å være hotellvalget for gjester som ønsker å sove med litt bedre samvittighet. Dette er et viktig initiativ for oss, våre gjester og medarbeidere, sier Silseth.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS