Røros Hotel Badeanlegg
Røros Hotel Badeanlegg

Stor reiselivssatsing på Røros

Røros Hotell bygger 1100 kvadratmeter stort badeanlegg, samt 29 nye fritidsleiligheter for salg. Byggestart er i november, og det hele skal stå ferdig våren 2016. Det hele er kostnadsberegnet til om lag 100 millioner kroner.

Publisert

Skisse av slik nye Røros Hotell blir når alt står ferdig i 2016.

Røros Hotell Eiendom AS har inngått en omfattende avtale med entreprenørselskapet Johan Kjellmark AS om bygging av ett 1100 kvm stort badeanlegg ved Røros Hotell, samt bygging og utvikling av 29 rene fritidleiligheter på Kjerkgårdshagan ved Røros Hotell.

Badeanlegg

3D-skisse av det nye badeanlegget.

Badeanlegget skal bygges sammen med hotellet via en glassbro, og anlegget vil blant annet huset et 27 meter langt basseng, lekeområde for barn, flere ulike badstue-konsepter, varmekulp både inne og ute, samt flere behandlingsrom,

Det blir også bygd et barnelekeland i hotellets gamle bassengområde, samt uteaktiviteter som minigolfbane, klatreområde og lekeplass.

Selveide fritidsleiligheter

Leilighetene bygges med størrelse fra 60 kvadratmeter og oppover. Utearealene blir felles og organisert i ett sameie, der den enkelte etter eget ønske kan inngå avtaler med Røros Hotell om utleie samt bruk av hotellets alle fasiliteter. Leilighetsområdet ligger med direkte adkomst ut i skiløype.

Mål om å øke markedsandelen

Badeanlegg og lekeområder har en kostnadsramme på kr 33 millioner kroner (eks. moms), mens leilighetsprosjektet har budsjettert salgsverdi på cirka 60 millioner kroner.

Kaffestuggu. (Foto: Morten Holt)

– Dette prosjektet ble lansert av oss første gang i forbindelse med vårt 50-årsjubileum i 2001, men etter mange utfordringer og ulike omstendigheter ble prosjektet lagt på is. Det gjør at det er spesielt stort for oss at vi kan gå ut med at nå er vi endelig der. Vi har gjort hjemmeleksen vår, og fått Røros Hotell på riktig kjøl med sunn drift og god egenkapital, samt en god posisjon i markedet. Med denne utvidelsen håper vi også å øke vår markedsandel i ferie/fritidsmarkedet både nasjonalt og internasjonalt, sier administrerende direktør ved Røros Hotell, Mikael Forselius.

Røros Hotell

* Røros Hotell-konsernet består av Røros Hotell Eiendom AS, Røros Hotell AS og Erzscheidergården AS. Konsernet eies av Frian AS (59 %) og Røros Invest AS (41 %)

* Konsernet driver Røros Hotell, Vertshuset Røros, Kaffestuggu Røros samt Erzscheidergården Hotell.

* I fjor (2013) omsatte konsernet for om lag 93 millioner kroner med samlet driftsresultat før skatt på ca. 6,4 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS