Haibasseng Israel
Haibasseng Israel

Åpnet det største haibassenget i Midtøsten

Eilat helt sør i Israel kan briske seg med et av de vakreste korallrevene i verden – med et marint undervannsobservatorium beliggende i hjertet av revet. Der ble nylig det største haibassenget i Midtøsten åpnet.

Publisert

I det marine undervannsobservatoriet får de besøkende en sjelden mulighet til å få et innblikk i den naturskapte og rikholdige marine verdenen i Rødehavet og se over 800 arter med fisk, koraller, haier, bløtdyr, skater, skilpadder og mange andre dyr fra Eilatgolfen.

Underwater Observatory Marine Park

Det nye haibassenget ved det marine undervannsobservatoriet (Underwater Observatory Marine Park) er det siste tilskuddet til listen over unike og spennende opplevelser som Eilat ved Rødehavet kan tilby.

Etter en investering på cirka 5,8 millioner euro, åpnet nylig «Shark World» for publikum. Dette er det største haibassenget i sitt slag i Midtøsten, og dekker et område på 1000 kvadratmeter.

Shark World

I «Shark World» kan man se haiene i Rødehavet på nært hold. Haibassengene er fylt med vann som trekkes opp fra en dybde på 40 meter og huser 18 haier, hvalross, skater og tusenvis av fisk som lever side om side. Besøkende kan krysse bassengene via en spennende og transparent 15 meter lang tunell mens haiene svømmer over og ved siden.

Komplekset har også et digitalt, interaktivt besøkssenter og en unik opplevelsespark for barn med basseng hvor barna kan klappe og mate «Koi-fiskene».

Oceanarium

De besøkende kan også oppleve «Oceanarium», der filmen «A Journey into the World of Sharks» vises og forsterkes med en multi-sensorisk opplevelse i en enorm, futuristisk simulator.

Det marine undervannsobservatoriet tilbyr også turistene cruiseturer med båt med glassbunn, slik at de kan nyte den fabelaktige skjønnheten i korallrevene og de japanske hagene, heter det i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS