NordiskMesterskap lærlinger Kim Iamram og Arja Pedersen
NordiskMesterskap lærlinger Kim Iamram og Arja Pedersen

Nordisk mesterskap i gang i Trondheim

Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger er i full gang i Trondheim. Det var lærlinger med magen full av sommerfugler som tok fatt på konkurransen fredag formiddag.

Publisert

Kim Iamram og Arja Pedersen fra Spiseriet på Konserthuset i Stavanger i aksjon i Nordisk Mesterskap for kokkelærlinger i dag.

– Det er veldig gøy å være her. Jeg skjelver litt, men ellers skal det nok gå fint, sa en spent Mathias Toresen rett før konkurransen startet.

Sammen med servitørkollega Frida Willard Bjørkvold skal han i løpet av dagen dekke bord, velge vin til en fastsatt meny og transjere kjøtt.

Full kontroll

Kokkelærling Kim Iamram har full kontroll på nervene og vil bare til å komme i gang med konkurransen.

– Jeg er ikke noe veldig nervøs, og føler at vi har kontroll og jeg ser frem til denne dagen og i morgen. Og jeg har en god følelse på at dette kommer til å bli bra, faktisk, så da er det ikke noe å bli stresset over, sier Iamram.

Sammen med Arja Pedersen skal han lage to retter på kjøkkenet fredag. Lørdag venter en langt større meny – hvor ingrediensene er å finne i en Mystery Box.

Her kan du se en film fra rett før konkurransen startet i dag

Sommerfulger i magen

Frida Willard Bjørkvold har magen full av sommerfugler, men er klar for konkurranse.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Ser mest frem mot å få ferdig bordet vi må pynte, for der kommer det til å være førstemann til mølla for å få de tingene vi helst vil pynte med, sier hun.

Servitørlærlingene må lage blomsterdekorasjon og pynte et showbord for dommerne fredag.

– Transjeringen er absolutt det jeg gruer meg mest til, ellers skal borddekking og vasking og alt gå relativt fint, sier Toresen.

Flinke lærlinger

Fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv, Vibeke Myrstad er glad for at konkurransen endelig er i gang.

– Det er så gøy å følge med på alle de flinke lærlingene. Dette er virkelig en arena hvor de får skinne og vise seg frem, sier Myrstad.

Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger fortsetter lørdag. Og en vinner kåres på en storslagen bankett lørdag kveld.

Her kan du følge konkurransen fra klokka 08.10 lørdag morgen (lørdag 18. april)

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS