Thon Hotel Britannia Johannessen
Thon Hotel Britannia Johannessen

Serverte retter fra Bocuse d’Or på Britannia

Med råvarer fra Midt-Norge presentert på høyeste nivå, var det ikke vanskelig å begeistre de 70 matentusiastene som hadde møtt opp da Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen gjestet Thon Hotel Britannia Hotel i Trondheim denne uka.

Publisert

Bocuse d'Or-middag på Thon Hotel Britannia Hotel i Trondheim.

Johannessen hadde på forhånd satt sammen en meny som tok utgangspunkt i tidligere retter som er presentert i Bocuse d ’Or-konkurranser. Mange av råvarene denne kvelden var hentet fra lokale leverandører i Midt-Norge. Det ble servert sjøkreps fra Trøndelagskysten, fjordørret og oster fra Steinkjer.

En berikelse for Britannnia, mener hotelldirektøren

Ørjan Johannesssen og Odd Ivar Solvold arbeidet sammen med kokkene og lærlingene på Britannia hele dagen for å klargjøre og servere kveldens meny.

– For vårt personale var det en unik mulighet til å bli inspirert og motivert av verdens beste kokk. Det var rolig stemning på kjøkkenet, samtidig som de kjente på forventingene. Det er en stor berikelse for bedriften vår å få ta del i det håndverket som Ørjan og Odd Ivar representerer, sier en meget fornøyd hotell direktør, Arne Marius Berg.

En helaften med stil

Aperitiff ble servert med passende bakgrunnsmusikk fra husets pianist, akkompagnert av en cellist. Deretter ble middagen servert i hotellets klassiske sal, speilsalen. Hovedretten med perlehøne gav fantastiske smaker, og var en tro kopi av «Årets kjøttrett» som Ørjan vant med.

Sjakkettuniformene fra bryllupet til Martha og Ari Behn var tatt frem for anledningen. Sølvtøyet var pusset, og summen av alle detaljene skapte en unik atmosfære rundt arrangementet.

Bredal valgte vinene

Sebastian Bredal valgte ut vinene. (Foto: Morten Holt)

Vinene som ble servert var av ypperste klasse. En av Norges tre Master of Wine-utdannede i Norge, Sebastian Bredal, hadde valgt ut vinene og presenterte disse under middagen.

– Det er sjeldent har jeg fått så mange positive tilbakemeldinger om vinene til en middag. Det gjelder selvfølgelig også maten, men der er forventingene skyhøye. Når det gjelder vin så reflekteres det gjerne ikke så mye over de, men her var det gjort en solid jobb, med spesielt gode kombinasjoner, sier Berg.

Også til Oslo og Svolvær

Det vil være flere muligheter til å oppleve verdens beste kokk på nært hold hos Thon Hotels. Både Ørjan Johannessen, Bocuse d ’Or vinner 2015 og Odd Ivar Solvold, verdens beste coach, vil holde en kulinarisk helaften på flere av Thon Hotels sine beste restauranter i løpet av året. Thon Hotel Rosenkrantz får besøk allerede 11. mai, 11. september er det Thon Hotel Bristol sin tur, før Bocuse d’Or-duoen avslutter turneen på Thon Hotel Lofoten i Svolvær i oktober.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS