Nicolas vinkjeller13
Nicolas vinkjeller13

Festningen restaurant inn i De Historiske

Festningen restaurant, som ble åpnet høsten 2013, blir nytt medlem av De Historiske Hotel & Spisesteder.

Publisert

Festningen restaurant blir medlem av De Historiske. (Foto: Morten Holt)

Festningen restaurant har på kort tid etablert seg som en av Oslos og landets mest anerkjente restauranter. Det er Nicolas B. Facchin (41) som leder restauranten, som holder til på Akershus Festning, med panoramautsikt mot Rådhusplassen og Aker Brygge.

Les også: Åpner restaurant på Akershus Festning (publisert oktober 2013)

Det er Fursetgruppen som står bak restaurantsuksessen på Akershus Festning. Bjørn Tore Furset har fra før restauranter på flere strategiske steder i Oslo, og den nye restauranten føyer seg inn i rekken.

Følg Festningen på Facebook

Stor vinkjeller

"

Nicolas B. Facchin leder Festningen restaurant. Her i vinkjelleren. (Foto: Morten Holt)

Inne er det plass til 100-120 spisegjester, men det er også en stor uteservering som tas i bruk på sommerdagene, og da er det plass til nærmere 300 gjester på Festningen. Dessuten er det et eget chambree separee med plass til 35-60 gjester, samt et eget helt spesielt rom i tilknytning til vinkjelleren med plass til 10-12 personer.

Vinkjelleren skal for øvrig være en av landets beste, og svenske Facchin regnes da også blant restaurantnorges aller beste vinkjennere.

Du kan lese mer om vinsatsingen her

De Historiske

De Historiske har de siste seks årene utviklet en kvalitetsstandard for «Historisk Kvalitet», og denne kvalitetsstandarden gjør at organisasjonen kan ta inn medlemmer som leverer helt spesielle serviceopplevelser i Norge.

"

Nils Henrik Geitle i De Historiske kan melde om stadig nye medlemmer i organisasjonen. (Foto: Morten Holt)

De Historiske er et kvalitetsmerke – et løfte om en helt bestemt opplevelseskvalitet for alle gjester som besøker medlemmene.

Les mer på Dehistoriske.no

Øker stadig medlemsmassen

– Responsen fra kvalitetssøkende målgrupper, både fra hjemmemarkedet – men også fra et krevende internasjonalt turistmarked viser at vårt søkelys på kvalitet gir resultater. De Historiske hadde sitt beste bookingår med rekord-omsetning gjennom sine webbookingsystemer i 2014, og vi fortsetter trenden i 2015. Veksten i segmentet for «historiske opplevelser» kan også understrekes ved utviklingen i antall medlemmer, der vi i 2004 hadde 31 medlemmer, og i dag noterer 68 medlemmer i Norge, sier administrerende direktør for De Historiske. Nils Henrik Geitle, i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS