Oslo Vinfestival
Oslo Vinfestival

Oslo Vinfestival med NM for vinkelnere

I dag, torsdag 5. februar starter Oslo Vinfestival, som pågår frem til søndag 8. februar. Det er Aker Brygge og Tjuvholmen som står bak arrangementet, som arrangeres for femte gang. Norges største vinfestival tilpasset både feinschmeckere og nybegynnere. Her får du smake vinen som vil være på alles lepper i 2015.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Oslo Vinfestival

– Under festivalen kommer vi til å presentere vin fra nye vinland som Brasil og musserende fra England. Vi presenterer også trendviner fra USA og en del økologiske og biodynamiske viner. Dette er viner som kommer til å prege 2015, sier prosjektleder for Oslo Vinfestival, Torleif Høyvik.

NM for vinkelnere

Kunnskap og kvalitet står sentralt under Oslo Vinfestival. Flere av restaurantene arrangerer vinkurs og vinquiz, og NM for vinkelnere finner sted under festivalen (søndag 8. februar i regi Norsk Vinkelnerforening). Det blir også smakstorg med over 300 ulike viner.

Henrik Dahl Jahnsen fra Bølgen & Moi Kristiansand ble Årets beste vinkelner 2014. Hvem vinner i år. (Foto: Norsk Vinkelnerforening)

– Oslo Vinfestival arrangerer alt fra enkle vinsmakinger til dyptgående masterclasses. Man kan få alt fra et enkelt glass vin på et av våre serveringssteder, til «Mesternes Middag» med de to siste av de nordiske mesterne for vinkelnere, sier Høyvik.

VinTog mest populært

Oslo Vinfestival pågår fra 5. til 8. februar 2015.

Vintogene er festivalens mest populære arrangement. En togkonduktør leder an på fire ulike serveringssteder på Aker Brygge og Tjuvholmen. På hvert stoppested er det vinsmaking og informasjon fra en lokal stasjonsmester.

– Vintogene har vist seg som en svært populær måte å få innblikk i vinens varierte verden, og det er nettopp det som er formålet med festivalen. Vi ser frem til å ønske velkommen til mange spennende og sosiale arrangementer under Oslo Vinfestival, sier Høyvik.

Over 40 serveringssteder

Aker Brygge åpnet i fjor på nytt etter en omfattende oppussing, og utgjør med naboen Tjuvholmen Oslos beste bydel for vin- og matinteresserte. Ingen andre steder i Norden er det like serveringssteder per kvadratmeter som her. Bydelen ved sjøkanten har over 40 serveringssteder, mange av dem med svært erfarne vinkelnere og vinkyndige ansatte. Nylig flyttet også Norges største spesialvinmonopol fra Vika til Aker Brygge.

– Vi arrangerer Oslo Vinfestival for å vise frem bredden av hva vi kan tilby her nede ved sjøen. Festivalen er for absolutt alle, fra de som vil lære mer om vin til de som allerede er eksperter, sier Høyvik.

Oslo Vinfestival

  • Over 100 arrangementer på 4 dager
  • Noe for enhver smak – fra uformelle vinsmakinger til vinkurs for de superinteresserte
  • Smakstorget – smaksmesse i varme og hyggelig omgivelser med flere vinimportører
  • VinToget – en guidet tur gjennom flere serveringsteder og ulike viner
  • Norgesmesterskap for vinkelnere på Latter
  • Over 25 deltagende serveringssteder

Les mer på Oslovinfestival.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS