Saveurs de Norvege holder i torsken under SIRHA messen Lyon januar 2015
Saveurs de Norvege holder i torsken under SIRHA messen Lyon januar 2015

Holder i torsken i Lyon

Lofoten slår an i det franske markedet. Denne gangen ikke som reisemål, men med gode og smakfulle sjømatprodukter. Norske fiskekaker er i ferd med å bli en hit blant franskmenn. Nå får en samlet internasjonal matbransje, som besøker den store Sirha-messen under det uoffisielle kokke-VM Bocuse d’Or, en smak av Lofoten. Og de får selvfølgelig også «holde i torsken»!

Publisert

Tone Collomb-Rey (til venstre) og Eidis W Biehler fra Saveurs de Norvège holder i torsken i Lyon.

Det er ventet over 200 000 besøkende under messen, som pågår denne uka.

Dermed vil mange av dem få smake fiskekakene fra Lofoten som inneholder 80 % fisk og smaker som «mors egne».

Lofoten Burger Marin

På kort tid har Lofoten Burger Marin, som er det franske navnet på 80%-burgerne fra Lofoten, fått innpass i flere dagligvarekjeder og blitt populære. Det er spesielt familier som kjøper produktet, men også travle yrkesaktive kvinner som vil ha et sunt og kjapt alternativ til den franske lunsjen.

– Vi er stolte over å ha fått Lofoten fiskeburgere inn i franske butikker. Nå jobber vi videre for å spre «Lofoten Burger Marin» videre ut i et stort og kvalitetsbevisst fransk marked, sier Øystein Rist, salgssjef i Lofotprodukt AS.

Skrei populært for franske kokker

Også Lofoten Skrei vil gjøre seg gjeldende i Lyon denne uken, med hel fisk som er en slager hos franske kokker. Helt siden tidlig på 90-tallet har skreien vært en fast gjest på restaurantbordene i Frankrike, og franske kokker kan kunsten med å tilberede denne gode fisken.

Hold i torsken!

– Nå lanserer vi også Skrei under Lofotenmerket, og det blir både spennende og interessant å følge med på hvordan markedet tar i mot den. Ekstra morsomt blir det under selve Bocuse d’Or, for her vil besøkende få muligheten til å «holde i torsken» i tillegg til å smake på den, sier Rist, og fortsetter:

I forbindelse med at reklamefilmen vår «Hold i torsken» er finalist i Gullfisken lørdag 31. januar, har Lofotprodukt fått spesiallaget en naturtro imitert torsk. Denne tar vi med til Bocuse d’Or, og dermed vil nok mobiltelefonene gå varme når både franskmenn og nordmenn tar ”Hold i torsken”-bilder. Dette blir en fin oppladning til Gullfisken lørdag 31. januar, hvor vi håper på mange stemmer for «Hold i torsken», sier Øystein Rist.

I Lyon kommer også verdens beste kokker til å få smake på fiskeburgere fra Lofoten når Bocuse d’Or Winners inviterer til mottagelse. Alle tidligere medaljevinnere i Bocuse d’Or er inviterte, og på menyen står blant annet Lofoten Burger Marin og Fenalår fra Norge.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS