Vaasan
Vaasan

Lantmännen kjøper Vaasan

Lantmännen har inngått en avtale om å kjøpe det finske selskapet Vaasan Group OY (Vaasan), en bakerivirksomhet i Nord-Europa, som i dag er eiet av Lion Capital. Partene har blitt enige om å holde kjøpesummen konfidensiell. Transaksjonen skal godkjennes av berørte myndigheter. Oppkjøpet forventes å være fullført i midten av 2015.

Publisert

«Lantmännen Unibake og Vaasan får til sammen en bredere posisjon i Baltikum og vil utvikle selskapenes samlede tilbud med flere nye produkter og konsepter, helt i tråd med Lantmännenslangsiktige strategi», heter det i en pressemelding.

Vært sentral aktør i Norge

Vaasan er en ledende bakerivirksomhet i Finland og er i tillegg en betydelig aktør i Sverige, Norge og Baltikum, med mange velkjente varemerker, inkludert Vaasans Finn Crisp og Vaasan-varemerkene.

Selskapet er den største produsenten av flatbrød og den nest største knekkebrødprodusenten i verden, en stor aktør innenfor bake-off i de nordiske land, og har en betydelig virksomhet innenfor segmentet ferske brødvarer. I 2013 var Vaasans netto salg på cirka 415 millioner euro, og selskapet hadde cirka 2745 ansatte.

Har eid åtte prosent

Lantmännen eier allerede cirka åtte prosent av aksjene i Vaasan og med denne transaksjonen overtas de resterende aksjene. Når alle nødvendige offentlige godkjennelser er på plass, vil Vaasan bli en del av Lantmännen Unibake, en internasjonal bakerivirksomhet i Lantmännen Group, og produsent av frosne og ferske brødvarer for både storhusholdning og dagligvarehandelen.

Illustrasjonsfoto

Dette oppkjøpet styrker Lantmännen Unibakes tilbud med flere nye produkter og konsepter samt en internasjonal posisjon innen knekkebrød, samtidig som selskapets tilstedeværelse i Baltikum blir utvidet og utviklet.

Styrke seg i det nordeuropeiske markedet

– Oppkjøpet er helt i tråd med våre strategiske ambisjoner om å styrke posisjonen i våre nordeuropeiske markeder innenfor den internasjonale bakerivirksomheten i Lantmännen Unibake. Vaasan og Lantmännen Unibake kompletterer hverandre på mange måter, og sammen kan vi bedre imøtekomme kundenes behov og lettere oppnå gode resultater på områdene produktutvikling og innovasjon, til fordel for våre kunder, sier Per Olof Nyman, VD og konsernsjef i Lantmännen.

Illustrasjonsfoto

– Gjennom dette oppkjøpet forenes vi med et sterkt nordisk selskap innenfor vår egen bransje, og vår evne til å serve kunder og forbrukerne vil bli ytterligere styrket. Oppkjøpet innebærer også økte muligheter til internasjonal utvikling samt nye og spennende jobbmuligheter for Lantmännens og Vaasans ansatte og ledere. Dette oppkjøpet innebærer en ny fase for begge selskaper, sier Esa Rautalinko, som er CEO i Vaasan Group.

– Oppkjøpet styrker våre tjenester og leveringsmuligheter, og utvider Lantmännens og Vaasans samlede tilbud med et bredt produktspekter. Sammen når vi et større marked kommer også til å kunne tilby og investere i nye og innovative produkter, sier Werner Devinck, CEO i Lantmännen Unibake.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS