Rica Nidelven Twinings Bestr Breakfast 2013 Gjerde Vesterdal
Rica Nidelven Twinings Bestr Breakfast 2013 Gjerde Vesterdal

Nidelven-sjefer starter restaurant

Så er det blitt kjent. Tre av de tidligere lederne på Rica Nidelven (nå Scandic Nidelven) i Trondheim skal starte en ny restaurant på Solsiden – bare et langt steinkast unna hotellet, på den andre siden av Blomsterbrua over Nidelva.

Publisert

Bjarte Gjerde (til venstre) blir styreleder, mens Lars Erik Vesterdal blir daglig leder og matansvarlig for nye restauranten på Solsiden i Trondheim. (Foto: Arkiv)

Tidligere hotelldirektør Bjarte Gjerde, avtroppende F&B Manager Lars Erik Vesterdal og tidligere markedssjef Peter A. Gjerde starter restauranten i de gamle lokalene etter Renaa Matbaren, som frem til jul var eid og drevet av Sven Erik Renaa.

Les også: Mannefall på Nidelven

Åpnes til sommeren

"

Restauranten skal åpnes på Solsiden, i det firkantede bygget litt bak i bildet.

Den nye restauranten skal etter planen åpnes til sommeren – med Vesterdal som daglig leder og matansvarlig. Bjarte Gjerde blir styreformann, mens sønnen Peter A. Gjerde vil bli nestleder med ansvar for salg, marked og PR.

Alle tre er også inne på eiersiden, sammen med en fjerde part, Gustav Witzøe, gründeren bak blant annet laksegiganten Salmar, melder Adressa.no

Anledning til å gå videre

Lars Erik Vesterdal blir daglig leder og matansvarlig for nyskapningen i Trondheim. (Foto: Arkiv)

– Det ligger ikke noe dramatisk bak mitt valg, Scandic Nidelven vil fortsatt være en flott arbeidsplass. Men det er dumt å gro fast, og dette var en anledning til gå videre, sier Lars Erik Vesterdal til Adressa.no.

Vesterdal er nå i sine siste måneder som sjef for matserveringen på Scandic Nidelven.

– Katta ut av sekken. Dette gleder jeg meg stort til! Håper dere alle vil komme å besøke oss til sommeren. Vi skal være klare! skriver Lars Erik Vesterdal på sin Facebook-side.

Les også: Vesterdal slutter på Nidelven

I Matbarens lokaler

Renaa Matbaren Trondheim ble lagt ned like før jul, og dette er Sven Erik Renaas kommentar på sin Facebook-side:

Til alle nysgjerrige, da var katta ut av sekken. Matbaren i Trondheim er solgt! Ønsker nye eiere og drivere lykke til i flotte lokaler med masse potensiale. Dette blir bra. Tror det er viktig at flere holder høy kvalitet på solsiden også fremover!

– Det er jo litt tilfeldig at det var akkurat dette som ble ledig nå. Men det er et flott lokale, som kommer til å bli enda finere når vi får bygget om og utvidet, sier Lars Erik Vesterdal til Adressa.

150 sitteplasser inne

Både første etasje og annen etasje i den gamle restauranten skal utvides, og totalt skal det blir 80 sitteplasser i første etasje og 70 i annen etasje. Det som var en terrasse i annen etasje, skal nå innglasses som en del av restauranten. I tillegg blir det uteservering for 90 personer når været tillater det.

"

Far og sønn Gjerde, Bjarte og Peter A., starter ny restaurant i Trondheim sammen med Lars Erik Vesterdal. (Foto: Arkiv)

– Såpass stor må kapasiteten være for at vi skal kunne drive på det ambisjonsnivået vi ønsker, sier Bjarte Gjerde til avisen.

Les også: Bjarte Gjerde slutter på Nidelven

Tenker med hjertet

– Ingen av oss er drevet av tanken på økonomisk gevinst. Vi tenker med hjertet, og gleder oss skikkelig til å komme i gang. Vi ønsker en restaurant med kokker som får anledning til å jobbe mot norske og internasjonale konkurranser, og som er attraktiv for lærlinger.Vi er inspirert av den vinnerkulturen som vi selv var med å skape på Rica Nidelven, sier Peter A. Gjerde til Adressa.no.

Har troen

Men de tre presiserer at vi går til dette med stor ydmykhet. Sven Erik Renaa, som virkelig har fått det til i Stavanger, fikk det ikke til i Trondheim. Samtidig er det planlagt tre-fire andre restaurantåpninger i Trondheim i denne delen av byen.

– Ja, enkelt blir det ikke. Men så har vi om ikke annet gode forklaringer om vi ikke skulle få det til, sier Bjarte Gjerde til Adressa.no.

Nå blir det spennende å se hvilke kokker de tre klarer å trekke til den nye spennende restauranten. Horeca/Horecanytt.no vet blant annet at Morten Rathe (tidligere kjøkkensjef på Rica Nidelven) nå er på vei tilbake til Trondheim etter en lengre periode i Stavanger...

Les også: Bjarte Gjerdes siste dag på Rica Nidelven

Les hele saken på Adressa.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS