Spiseriet lærlinger Norgescup 2015
Spiseriet lærlinger Norgescup 2015

Spiseriet- og Brasserie France-lærlingene var best

Kokkelærlingene fra Stavanger-restauranten Spiseriet er Norges beste kokkelærlinger i 2015, mens servitørlærlingene fra restauranten Brasserie France i Oslo var best blant servitørene.

Publisert

Kokkelærlingene Arja Pedersen (til venstre) og Kim Lamram (til høyre) fra Spiseriet i Konserthuset i Stavanger vant Norgescupen for kokkelærlinger. Her sammen med lagleder Andre Slettvoll

I kokkeklassen var det lærlingene på Color Fantasy (Vestfold KM) som sikret sølvplassen, med lærlingene fra Alvøparken/Norsk Sjømatsenter i Bergen på bronseplass.

I servitørklassen endte Statholdergaarden-lærlingene på sølvplass, mens To Rom og Kjøkkens lærlinger sikret tredjeplassen.

20 kokkelag og åtte servitørlag deltok

Norgescupen for kokk- og servitørlærlinger (NM) ble denne helgen arrangert på Jåttå videregående skole i Stavanger.

Fredag kjempet 20 kokkelag og åtte servitørlag om de seks finaleplassene for henholdsvis kokk- og servitørlærlinger. Finalen gikk lørdag, og vinnerne ble offentliggjort på en bankett på Sola Strand Hotel lørdag kveld.

Under finner to oversikten over de tre beste lagene i Norgescupen for kokk- og servitørlærlinger (NM)

Kokkelærlinger

1. plass: Spiseriet (Stavanger) Arja Pedersen, Kim Lamram og lagleder Andre Slettvoll.

2. plass: Color Line Fantasy (Vestfold KM) med Marius Frostad Skundberg, Mari Strand og lagleder Marius Magnesen.

3. plass: Alvøparken/Norsk Sjømatsenter (Bergen) med Camilla Engstrøm, Fillip K. Berg og lagleder Tina Pedersen.

Vinnere servitørlærlinger

1. plass: Brasserie France (Oslo) med Frida Willard Bjørkvold, Mathias Toresen og lagleder Marianne Myhre Sundal

2. plass: Statholdergaarden (Oslo) med Bjarki Dagur Magnusson, Henrik Bøe og lagleder Maiken Løkke.

3. plass: To Rom og Kjøkken (Trondheim) med Madelen Novik Woje, Joakim Stokke og lagleder Thora K Knutsdottir.

De to vinnerlagene i NM går videre til Nordisk Mesterskap for kokk- og servitørlærlinger, som arrangeres i Trondheim 17. og 18. april.

Arrangert i over 25 år

I 2014 vant lærlinger fra Rica Nidelven (nå Scandic Nidelven) i Trondheim kokkekonkurransen, mens lærlinger fra Statholdergaarden var best i servitørkonkurransen.

Norgescup ble arrangert første gang i 1989. Med unntak av i 1990 er samtlige finalerunder blitt holdt i Stavanger. Oppgavene under semifinale og finale skal være utfordrende og tilfredsstille kravene til den nasjonale fagopplæringen.

Dommere kokk

Christian André Pettersen var hoveddommer, og med seg i dommerpanelet hadde han fem smaksdommere og fire plassdommere. Plassdommerne sjekker at alt går riktig for seg på kjøkkenet som arbeidsteknikk, svinn og hygiene. Smaksdommere var Håvard Ravn Larsen,

Tommy Raanti, Arnt Skjerve, Rune Larsen og Per Mandrup, mens plassdommere var Trude Norevik, Anette Gjestad og Audun Aase.

Dommere servitør

Hoveddommer var Signe Rødjan Jensen, mens resten av dommerpanelet besto av Xavier Fjeldheim Goursaud, Pål Gøran Stolt- Larsen Pettersen, Frode Myklevik og Monica Kålås

– Sterk prestasjon

– Å vinne NM for kokk- og servitærlærlinger er en sterk prestasjon. NHO Reiseliv gratulerer vinnerne og ønsker dem lykke til i det nordiske mesterskapet. Vi ønsker også alle deltakerne i konkurransen lykke til på veien mot fagbrev og videre i karrieren, sier Vibeke Myrstad, fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

Powered by Labrador CMS