USA New York Foto Hotels com
USA New York Foto Hotels com

USA er årets feriefavoritt

USA seiler opp som det meste ettertraktede reisemålet blant de globale reisende for 2015. Kun et fåtall drømmer om å reise til Norge, ifølge statistikken fra Hotels.com.

Publisert

USA og New York er feriefavoritten, ifølge Hotels.com. (Foto: Hotels.com)

I en fersk undersøkelse spurte Hotels.com nærmere 6000 reisende over hele verden hvor de aller helst vil reise i 2015, dersom de kun fikk velge ett reisemål. Med 28 prosent av stemmene var det USA som stakk av med en overlegen seier.

USA, så Frankrike og Italia

Frankrike og Paris er alltid en feriefavoritt. (Foto: Morten Holt)

– Tallenes tale er klar: USA er den soleklare feriefavoritten for 2015. Landet fikk fire ganger så mange stemmer som Frankrike på andreplass og Italia på tredjeplass. Vi ser også at nordmenns reisevaner i aller høyeste grad reflekterer denne trenden. I vårt halvårlige Hotel Price Index har New York, den amerikanske metropolen nummer én, innehatt posisjonen blant topp tre mest populære reisemål for nordmenn siden 2012. Det er ingen tvil om at det mangfoldige ferielandet på andre siden Atlanterhavet har mye å by på for både norske og globale reisende, forteller Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

Norge mest populær i Skandinavia

Alle verdensdeler bortsett fra Sør-Amerika og Afrika er representert på listen over topp 5 reisemål for 2015. På fjerdeplass befinner seg eksotiske Japan, etterfulgt av solfylte Australia på femteplass. Deretter spres de reisendes preferansene bredt utover destinasjoner over hele verden.

Norge gjør det ikke på langt nær så godt som favoritten USA. Kun en knapp halv prosent av de globale reisende har Norge på toppen av sin ønskeliste for 2015. Med det dobbelte av stemmene klarer vi derimot å slå både våre svenske og danske naboer på popularitetsskalaen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS