TineCup 2015
TineCup 2015

Vant TINECup 2015

Fem finalelag deltok i den fjerde utgaven av TINECup, som ble arrangert på Jåttå videregående skole fredag 23. januar, og det var laget «Trønderbart» fra Strinda videregående skole i Sør-Trøndelag som gikk seirende ut av årets finale.

Publisert

Vinnerlaget fra Strinda videregående skole besto av servitør Birk Torp. lagleder Geir Rune Larsen og kokkene Marit Husby Nor og Adrian Wold. (Foto: Privat)

Finaleoppgaven hadde denne gangen en kongelig vri. Lagene skulle nemlig lage en meny som kronprinsparet kunne servert til sine nærmeste venner.

Hoveddommer i konkurransen var Jostein Medhus, manager for de norske kokkelandslagene. Som hoveddommer de fire siste årene, har han fått være med på utviklingen av konkurransen og jobbet med å optimalisere arrangementet og la deltakerne komme med innspill. Medhus understreker hvor positivt det er at mange deltakere fortsetter å ha kokkelidenskapen. Samtidig er det også et unikt utstillingsvindu for videre karrieremuligheter.

Årets vinnere

Fjorårets vinnere av TINECup 2014 fra Strinda videregående skole gir stafettpinnen videre til etterkommerne, Trønderbart, fra samme skole. Med et skoginspirert tema kom de nydelige rettene på løpende bånd. Deltakerne ved bordet var spesielt fornøyd med service og utførelse.

Vinnerlaget besto av lagleder Geir Rune Larsen, kokkene Marit Husby Nor og Adrian Wold, samt servitør Birk Torp.

Fem finalelag

De fem finalelagene har kjempet seg gjennom menykonkurranse og lokale semifinaler i TINECup før den nasjonale finalen. Hvert lag består av to kokkeelever, én servitørelev og én lagleder. Foruten vinnerlaget Trønderbart fra Strinda vgs, deltok Magic Chef (Karmsund videregående skole), French Toast Mafia (Kirkeparken KOSAB videregående skole), Futuro (Nannestad videregående skole) og Matenglene (Årstad videregående skole) i finalen.

Anny Follesøy fra Årstad videregående skolevant osteprisen under TINECup 2015. (Foto: Privat)

Vinner av årets ostepris

Servitørene skulle i tillegg til sine oppgaver (borddekking og servering) gjennom en praktisk og teoretisk krevende osteoppgave, der deres kunnskaper ble testet.

Dommer i ostekonkurrenasen, Heidi Netland Berge, understreket det høye nivået på deltakerne i konkurransen. Under premieutdelingen ble det klart at Anny Follesøy fra Årstad videregående skole stakk av med seieren.

TINECup

TINECup er en kokk- og servitørkonkurranse for elever ved videregående skoler over hele landet. Bakgrunnen for kokkekonkurransen er å motivere unge fagutøvere og dermed styrke rekrutteringen til kokkefaget.

– TINE er sponsor for det matfaglige miljøet i Norge fordi vi tror at de fremste og mest kreative norske kokkene bidrar til inspirasjon og matglede. TINECup er et ledd i arbeidet for å sikre fortsatt sterk og motivert rekruttering til kokk- og servitøryrket, sier prosjektleder for TINECup, Martine Mathisen.

Les mer på Tinehandel.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS