Villa Toscana 7 natt
Villa Toscana 7 natt

Fra kloster til hotell i de bayerske alper

I tidligere tider huset bygningen nonnene av Niederbronn. I 2012 sto den renoverte storslåtte villaen i den sørtyske byen Füssen klar til å ta imot hotellgjestene – som Villa Toscana.

Publisert

Villa Toscana huset tidligere nonner. Nå er det den storslåtte villaen renovert og bygd om til hotell. (Foto: Hotellet)

Füssen og tettstedet Schwangau er mest kjent for å huse turistene som skal besøke det verdenskjente slottet Neuschwanstein og naboslottet Hohenschwangau, og stadig nye hoteller og overnattingssteder åpnes for å komme den stadig økende turistrømmen til lags.

Saken fortsetter under bildet

Det verdenskjente slottet Neuschwanstein, en av Tysklands mest kjente turistattraksjoner, ligger ca. 10 minutters kjøretur fra Villa Toscana. (Foto: Morten Holt)

Byen ligger bare en knapp kilometer unna den østerrikske grensen, noe som også gjør den til et gjennomfartssted for bilturistene som skal nedover eller oppover i Europa.

Over 100 år gammel

Den idylliske småbyen Füssen ligger 10 minutters gange unna. (Foto: Morten Holt)

Bygningen, som i dag huser hotellet Villa Toscana, ble bygd for over 100 år siden, og det var først Karl Baron von Wiederman som eide stedet. Da han døde 40-tallet, donerte han bygningen og den åtte mål store parkeiendommen til et katolsk søsterskap.

Villa Toscana. (Foto: Morten Holt)

I 1947 ble etter hvert omgjort til kloster, eller rettere sagt et rekreasjonshjem for nonner med navnet Saint Virginia, oppkalt etter ledernonnen.

I 2011 ble det bestemt at huset skulle åpnes for allmenheten, det ble renovert og redesignet, og åpnet som hotell med navnet Villa Toscana året etter.

Lite hotell

Frokost på balkongen - med utsikt mot de bayerske alper. Fjellet i bakgrunnen ligger i Østerrike.

Hotellet har i dag 31 rom (9 enkeltrom og resten dobbeltrom med varierende standard), alle store, enkle og oversiktlige, innredet med et snev av Middelhavet, og på veggene finner du sitater fra noen av de kjente greske filosofene.

Fra spisesalen, som har egen terrasse med utsikt mot de bayerske (også kalt bavariske) alper og Hohe Schloss Füssen, kan du nyte frokosten, der det serveres produkter fra regionen.

Saken fortsetter under bildet

Slottet Neuschwanstein. Byen Füssen skimtes til høyre bak i bildet.

Det tar 10 minutter å gå ned til sentrum av den idylliske bayerske byen.

Du kan følge hotellet på Facebook

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS