Gjendine Gjendebåtene (Foto - Gjendebåtene)
Gjendine Gjendebåtene (Foto - Gjendebåtene)

Hanen samarbeider med innlandsbåtene

Hanen har samlet norske innlandsbåter som går i turisttrafikk. 12 innlandsbåter har hittil blitt medlem av organisasjonen, blant annet kjente båter som M/S Gjendine, M/B Bitihorn og M/S Fæmund II-båtene er en viktig del av opplevelsen og livsnerven i bygdeturismen.

Publisert

Gjendebåtene har fraktet passasjerer i Jotunheimen siden 1906. (Foto: Gjendebåtene)

Entusiasmen var stor da Hanen tok initiativ til samarbeidet, ettersom norske innlandsbåter ikke har vært organisert tidligere. 12 innlandsbåter har hittil blitt medlem av organisasjonen, blant annet kjente båter som M/B Bitihorn og M/S Fæmund II.

– Innlandsbåtene spiller en sentral rolle i norsk bygdeturisme, og vi er svært fornøyde med samarbeidet. Vi ser også frem til å rekruttere flere båter og skape et sterkt fellesskap, uttaler daglig leder i Hanen, Bernt Bucher-Johannessen.

Fagutvalg for innlandsbåter

I sommerhalvåret bringer tradisjonsrike M/S Fæmund II turister langs "innlandshavet" Femunden. (Foto: Fæmund II)

Som et resultat av at båtene nå er samlet hos Hanen, er det opprettet et fagutvalg for innlandsbåter som ledes av Harald Rune Øvstedal ved Gjendebåtene. Dette fagutvalget vil sammen med Hanens administrasjon arbeide for bedre betingelser for denne viktige delen av norsk reiseliv.

– Jeg har i mange år etterlyst et nettverk for innlandsbåtene, og er svært fornøyd med samarbeidet med Hanen. Vi står sterkere sammen, og skal utveksle kompetanse og erfaringer. Blant annet skal vi jobbe for et regelverk som kan forenkle hverdagen til innlandsbåtene, uttaler Øvstedal.

Båtopplevelser

I sommer kan du oppleve Lodalen i Nordfjord med turistbåten M/S Kjenndal II. (Foto: MS Kjenndal II)

Hanen markedsfører norsk bygdeturisme gjennom nettsiden hanen.no, og har nylig opprettet en egen kategori for innlandsbåtene.

– Hanen ønsker å synliggjøre den viktige rollen innlandsbåtene har når det gjelder å skape helhetlige reiseopplevelser for både norske og utenlandske turister. Mange av båtene utgjør en sentral del av den norske kulturarven, og tar deg med på flotte naturopplevelser som du bør unne deg i løpet av sommerferien, sier Bucher-Johannessen i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS