Manshausen Everest Foto Manshausen
Manshausen Everest Foto Manshausen

Har etablert reiselivsperle i Steigen

De fleste kjenner til eventyrer, polfarer og fjellbestiger Børge Ousland. I 2010 kjøpte han og overtok øya Manshausen like utenfor Nordskot i Steigen, som nå er bygd opp til et reiselivsanlegg.

Publisert

Utsikt fra Manshausen mot Grøtøy. Hytta Everest til høyre i bildet. (Foto: Manshausen)

1. juli i år ble anlegget offisielt åpnet. Her finner du blant annet fire gjestehus med en helt gedigen beliggenhet med navnene Nordpolen, Everest, Svalbard og Sydpolen.

Åpnet denne sommeren

Børge Ousland åpnet denne sommeren reiselivsanlegget på Manshausen i Steigen. I bakgrunnen i bildet ser vi Norskot. (Foto: Manshausen)

Så langt er det Everest som har fattet absolutt høyest oppmerksomhet. Hytta med store glassvinduer mot nordvest ligger – som de andre, helt ute ved havet på øya.

Saken fortsetter under bildet

Kan ikke klage på utsikten fra hytta Everest i vannkanten på Manshausen. Lang der bak ser vi Engeløya med Steigberget (fra venstre), Hanekamtinden og øyas høyeste fjell, Prestkona. (Foto: Manshausen)

Hyttene er bygd på muren som er igjen av det som en gang var Nordlands største trebygning, den over 80 meter lange Manshausenbrygga.

Både turister og selskaper

Kveldsutsikt fra Manshausen. (Foto: Manshausen)

Foruten de fire hyttene, tilbyr Ousland & Co seks doble sovealkover i Nynaustet, som har en konferansesal i første etasje med plass til 30 personer, i en forlengelse av det eksisterende naustet, og ei liten hytte ut mot Grøtøyleia, har Ousland nå kapasitet til å ta imot både turister og selskaper, skriver Nord-Salten.no.

– I tillegg til de sengeplassene vi har på øya har vi bygget ny kaifront slik at vi kan ta imot større båter som også kan brukes som innkvartering, slik vi gjorde da vi hadde åpningsfest med 120 inviterte gjester, forteller Ousland til avisen.

Grøtøyleia er helt utmerket for kajakkpadling, og denne sommeren har allerede flere padlere besøkt Manshausen.

Kjøpte øya

"

Steigen-fjellene byr på fantastiske turopplevelser. Her er Børge Ousland i ferd med å ta fatt på Norskot-traversen. (Foto: Manshausen)

Øya Manhausen ligger rett utenfor Nordskot i Steigen kommune. Den 55 mål stor, sentralt plassert i Grøtøyleia, bare 500 meter fra bygda Nordskot.

Manshausen var med sin gode havn og skjermede beliggenhet i sin tid en del av Grøtøy gamle handelsted. Fiske er fremdeles viktig, men aktiviteter som padling, dykking, sykling, klatring og fjellturer sommer og vinter er blitt mer og mer populært.

Steigen

Ivrige kajakkpadlere fra Trondheim kajakkklubb på tur ut fra Manshausen i sommer. (Foto: Manshausen)

Steigen er et unikt område, med hundrevis av små øyer, hvite sandstrender og spektakulære fjell. Det tar omtrent tre timer med bil (1.5-2 timer med båt) fra Bodø til sentrale deler av kommunen.

I nord i kommunen finner du vakre Engeløya, og ute i havet ligger Lofotveggen der Vågakallen like sør for Kabelvåg/Svolvær stiger til værs.

Saken fortsetter under bildet

Hele Steigen er et kajakk-eldorado. Dette bildet ble tatt på Engeløya tidligere i juli. (Foto: Morten Holt)

Like i nærheten ligger Norskot-traversen med utgangspunkt Sørskottind, som du kan se nærmere på her.

Du kan følge Manshausen på Facebook her

Du kan lese mer om Ouslands perle på Manshausen.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS