Kjell Magne Nordvi (4) Finnskogen
Kjell Magne Nordvi (4) Finnskogen

Kan få kortreist bjørn på menyen igjen

Nå får med all sannsynlighet gjestene på Finnskogen Turist- og Villmarksenter servert særdeles ureist bjørnekjøtt i restauranten igjen. Tirsdag morgen denne uka ble en bjørn på 140 kilo skutt like ved overnattings- og serveringsstedet i Grue.

Publisert

Bjørn i restauranten på Finnskogen Turist- og Villmarksenter. Her Kjell Magne Nordvi med en rett med bjørn. (Foto: Morten Holt)

Nå må kjøttet fra den velvoksne bjørnen først bli godkjent som menneskeføde, og deretter blir den lagt ut på auksjon.

Bjørnekarbonader stekes på Finnskogen Turist- og Villmarksenter. (Foto: Morten Holt)

Tidligere har Kjell Magne Nordvi, som driver Finnskogen Turist- og Villmarksenter, vært raskt på pletten etter at bjørn har blitt skutt i området.

I 2010 ble kjøttet fra to bjørner – skutt like i nærheten, servert på stedet, som ligger ved nordenden av innsjøen Skasen sør i Hedmark.

Les også: Lokal bjørn på menyen (publisert februar 2011)

Bjørn i flere varianter

"

Bjørnekjøtt med tilbehør. (Foto: Morten Holt)

Tidligere har Nordvi & Co servert kongefilet av bjørn, bjørnekarbonader, bjørnegryte, bjørnekjøtt i lefse og bjørnetapas, men av naturlige årsaker har det det ikke vært fast på menyen. Men nå kan gjestene muligens få oppleve å spise bjørn igjen.

Horeca forsøkte å få tak i Nordvi i dag, men han er for tiden på fjelltur i et område med dårlig dekning, og var derfor utilgjengelig for kommentar.

Kjøttet varierer veldig – i både smak og konsistens

Kjell Magne Nordvi driver Finnskogen Turist- og Villmarksenter i Grue kommune på Finnskogen i Hedmark. (Foto: Morten Holt)

Finnskogen Turist- og Villmarksenter har hatt bjørn på menyen i 17 år.

– I løpet av disse årene har vi funnet ut at kjøttet varierer veldig – i både smak og konsistens. Vi har opplevd å få bjørnekjøtt som luktet såpass kraftig at vi i det hele tatt lurte på om det kunne bli menneskeføde. Men når det er såpass kraftig gjør vi som vi gjør med bever – legger kjøttet i melk eller eddikvann over natten. Det går også an å legge det i kaustisk soda for å få med en mildere smak. Kjøttet får fortsatt en kraftig viltsmak, men det magreste kjøttet blir bra, sa Nordvi til magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no i 2011.

Han fortalte også at kjøttet ble aller best hvis det fikk henge til mørning i 40 døgngrader (eks 10 døgn på 4 graders temperatur).

Skutt inne i saueinnhegningen – igjen

Den 11 000 dekar store saueinnhegningen, der bjørnen ble skutt, ligger bare noen få kilometer fra Finnskogen Turist- og Villmarksenter. (Foto: Finnskogen Turist- og Villmarksenter)

Han uttalte da at det virket som om det var kjøttet fra ungbjørnene som egnet seg best til mat.

"Kongefilet" av bjørn tilberedes på Finnskogen Turist- og Villmarksenter. (Foto: Morten Holt)

Bjørnen som ble skutt – innenfor et 11 000 dekar store saueinnhegningen i Grue nær grensen til Kongsvinger kommune tirsdag, blir antatt å være mellom åtte og 10 år.

Også forrige gang Nordvi serverte bjørnekjøtt, ble bjørnen skutt innenfor denne innhegningen, som også blir omtalt som rovdyrgjerdet.

Dette er altså den tredje bjørnen som er skutt innenfor det 13 kilometer lange gjerdet siden det ble satt opp i 2007 – til en kostnad på 2,8 millioner kroner.

Saken fortsetter under bildet

Bjørnekjøtt i flere varianter på Finnskogen Turist- og Villmarksenter.. (Foto: Morten Holt)

Du kan lese mer om Finnskogen Turist- og Villmarksenter på Finnskogen.net

Følg Finnskogen Turist og Villmarksenter på Facebook

Les også: Bjørn skutt innenfor rovdyrgjerdet igjen (Glomdalen.no)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS