Bagatelle (18)
Bagatelle (18)

En restaurantepoke er slutt

Bagatelle-skiltet er for lengst tatt ned i Bygdøy Allé. Etter at hovedrestauranten ble lagt ned, er det Lille B som har stått for alle inntektene til driftsselskapet. Men nå er det slutt. Etter sommerstengingen åpner heller ikke Lille B.

Publisert

Etter at Bagatelle ble stengt i fjor, står to tredjedeler av restauranthuset tomt og uten drift. Bare Lille B er igjen. – Problemet er at vi ikke har funnet en måte å bruke hele huset på, skriver daglig leder Niklas Johansson i en sms. (Arkivfoto: Morten Holt)

Etter det Horeca/Horecanytt.no erfarer stenges Bagatelles «lillesøster», Lille B, og da vil i så fall lang restaurantepoke være over restauranthuset øverst i Bygdøy Allé.

For dyrt å drive

Lille B har økt omsetningen betraktelig etter at Bagatelle ble lagt ned i september 2014, men to tredjedeler av restauranthuset, som eies av Christen Sveaas, står tomt. Det bekymrer driverne. (Foto: Morten Holt)

Lille B har hatt god drift, og har de senere årene fått BiB Gourmand («god mat til god pris») i Guide Michelin, men mistet utmerkelsen i 2015.

Les også: Skuffende norsk stjernedryss (publisert februar 2015)

Men det er vanskelig å drive en liten restaurant når to tredjedeler av restaurantlokalet står tomt etter at Bagatelle ble lagt ned i fjor, og alt i alt blir det for dyrt å drive også den vesle restauranten med bare 25 sitteplasser

Videre drift ble vurdert

"

Niklas Johansson kom inn på driversiden sammen med flere andre i 2013, men de andre er nå ute - og Johansson er daglig leder. (Arkivfoto: Morten Holt)

Som vanlig skal Lille B sommerstenges, i år er siste åpningsdag før sommeren lørdag 27. juni, og i sommerperioden ble det sagt at «videre drift av Lille B» skal vurderes. Og den endelige vurderingen ble som ventet: Lille B skal stenges.

"Lille B har gått veldig bra etter at vi stengte Bagatelle, og vi omsetter for mye mer nå enn hva vi gjorde for ett år siden. Problemet er at vi ikke har funnet en måte å bruke hele huset på", skriver daglig leder Niklas Johansson i en sms.

Restaurant i 83 år

Bagatelle-skiltet over inngangsdøra i restauranthuset øverst i Bygdøy Allé er nå borte. Nå er det også fare for at "søsterrestauranten" Lille B (i bakgrunnen) skal legges ned, og i såfall vil en 83 år gammel norsk restaurantepoke være over. (Foto: Morten Holt)

En stor restaurantepoke er dermed over.

Her har det nemlig vært restaurantdrift i 83 år, helt siden 1932. Opprinnelig huset lokalene en franskpreget restaurant drevet av familien Jaquet, under navnet Jaquets’ Bagatelle (Wikipedia.no).

"

Mange forbinder Bagatelle med Eyvind Hellstrøm, som drev restauranten i 27 år. (Foto: Morten Holt)

Restauranten fikk utvilsomt et oppsving med Eyvind Hellstrøm, som overtok driften i 1982, og som drev stedet helt frem til desember 2009 – etter at konflikten mellom Hellstrøm og huseier Christen Sveaas hadde eskalert.

Først med to stjerner i Norge

I løpet av sin tid på Bagatelle sørget Hellstrøm for at restauranten ble den første i Norge med to stjerner i Guide Michelin (1992). Etter at Hellstrøm trakk seg ut, har det vært flere forskjellige drivere.

I 2013 satset trekløveret Niklas Johansson (restaurantsjef), Allan Poulsen (kjøkkensjef) og Robert Lie (daglig leder) friskt og optimistisk med ny drift av Bagatelle og Lille B, men i september 2014 var det helt slutt for Bagatelle, og Poulsen og Lie er ute av driften. Nå er det kun Johansson som er igjen av trekløveret – som daglig leder for Lille B den senere tiden.

Bagatelle-skiltet over døra ble tatt bort i fjor. Nå forsvinner altså Lille B-logoen like bortenfor også?

Les også: Trekløver inn i ny Bagatelle-æra (publisert februar 2013)

Les også: Bagatelle stenger – igjen (publisert september 2014)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS