Friele Jørgen Wiig og Olav Munch
Friele Jørgen Wiig og Olav Munch

Kaffehuset Friele blir til Jacobs Douwe Egberts Norge AS

Kaffehuset Friele blir i juli en del av verdens største rendyrkete kaffefirma, Jacobs Douwe Egberts. Som følge av dette vil Kaffehuset Friele fra og med 6. juli skifte navn til Jacobs Douwe Egberts Norge AS (JDE Norge), og ta over produktlinjene til Mondelēz-kaffe i Norge.

Publisert

Samtidig som Kaffehuset Friele blir til Jacobs Douwe Egberts Norge AS (JDE Norge) i juli, overtar Jørgen Wiig (til venstre) som administrerende direktør etter Olav Munch.

Siden november 2013 har Kaffehuset Friele vært en del av det internasjonale kaffeselskapet DE Master Blenders 1753 (DEMB).

I mai 2014 annonserte DEMB og kaffedelen av Mondelēz International at de går sammen for å skape verdens ledende rendyrkede kaffevirksomhet, under navnet Jacobs Douwe Egberts (JDE). I mai i år ga EU-kommisjonen sin godkjennelse av fusjonen.

Tar over Mondelēz-kaffe i Norge

Som følge av dette vil Kaffehuset Friele fra og med 6. juli skifte navn til Jacobs Douwe Egberts Norge AS, og ta over produktlinjene til Mondelēz-kaffe i Norge.

– Denne sammenslåingen vil styrke vår posisjon i det norske markedet, der kaffevanene er i rivende utvikling og forbrukerne blir stadig mer kvalitetsbevisste. Å være en del av verdens ledende kaffeselskap vil gi Friele kraft til å hevde seg ytterligere i kaffemarkedet, og gir oss en unik mulighet til å fortsette vår satsning på kvalitetskaffe fra Bergen, sier administrerende direktør, Olav Munch.

All kaffeproduksjon og aktiviteter i Norge vil fortsette med dagens ansatte, og merkevaren Friele skal fortsatt brukes i Norge.

Nye vekstmuligheter

Med Frieles lange erfaring og gode relasjoner i det internasjonale kaffemarkedet vil selskapet spille en viktig rolle i det nye konsernet. Siden 2013 har Friele investert kraftig i maskinparken i Bergen, og er i dag blant DEMB-konsernets mest effektive fabrikker. I tillegg til å fortsette utviklingen av kvalitetskaffe, vil JDE Norge også få ansvaret for å distribuere kjente merkevarer som Tassimo og Gevalia i Norge.

– Som direkte konsekvens vil omsetningen i JDE Norge øke med om lag 10 prosent. Sammenslåingen styrker våre muligheter til å utvikle nye kaffekonsepter og til å ligge i forkant av trendene. Vi ser for oss at aktivitetsnivået vil øke fremover, noe som vil komme forbrukere til gode, sier Olav Munch.

Skal lede Friele inn i fremtiden

Samtidig med at Kaffehuset Friele blir til Jacobs Douwe Egberts Norge AS, skjer det også et lederskifte.Etter åtte år som administrerende direktør for Kaffehuset Friele går Olav Munch av som administrerende direktør fra 6. juli, og gir lederstillingen videre til Jørgen Wiig, som de siste tre årene har vært viseadministrerende direktør i Friele.

Wiig har tidligere vært konserndirektør i Rieber & Søn ASA, samt daglig leder i Toro, og har en solid kompetanse innen dagligvare, foodservice og produksjon, som er Frieles kjernevirksomhet.

Olav Munch vil fortsette som rådgiver for ledelsen frem til 1. oktober.

JDE Norge

Fra og med 6. juli 2015 vil Kaffehuset Friele AS bytte navn til Jacobs Douwe Egberts Norge AS, som et resultat av fusjonen mellom DEMB og kaffedelen i Mondelēz International.

I dag har selskapet 210 ansatte, og en omsetning i 2014 på ca. 900 millioner.

Hovedkontor og produksjon ligger i Bergen, med salgskontorer i Oslo, Trondheim og Stavanger.

Kaffehuset Friele er Norges eldste kaffehus. Fabrikken i Bergen produserer rundt 12.000 tonn kaffe årlig. Selskapet er hovedleverandør av kaffe til flere av de norske dagligvarekjedene. I tillegg utgjør storhusholdningsmarkedet, som omfatter alle typer service- og serveringssteder, og bedriftsmarkedet- og kontormarkedet, stadig viktigere markeder.

I produktsortimentet finner du merkevarer som Friele, Krone, Senseo, Cafe Noir, samt produkt- og kaffeløsningene House of Coffee, Cafitesse og illy, i tillegg til Zengo (juice), Rauch (is-te), Pickwick (te) og Friele Varm Sjokolade.

Siden 2013 har Friele vært del av DE Master Blenders (DEMB). I 2014 annonserte DEMB og Mondelēz International at de går sammen for å skape verdens ledende kaffevirksomhet, under navnet Jacobs Douwe Egberts.

Som følge av dette vil Kaffehuset Friele 6. juli skifte navn til Jacobs Douwe Egberts Norge – forkortet JDE Norge.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS