Lantmännen_logo
Lantmännen_logo

Lantmännen fullfører Vaasan-oppkjøpet

Lantmännens oppkjøp av det finske bakerikonsernet Vaasan Group OY (Vaasan) er fullført.

Publisert

Lantmännens og Vaasans virksomheter kompletterer hverandre godt og oppkjøpet styrker Lantmännens markedsposisjon innenfor kornprodukter og matvarekjeder i Baltikum-regionen. Sammen med Vaasan kan Lantmännen utvikle et enda mer konkurransedyktig selskap med sterke vekstmuligheter i Nord-Europa og andre deler av verden.

Styrker sitt tilbud

Lantmännens oppkjøp av Vaasan har blitt godkjent av alle konkurransemyndigheter. Gjennom oppkjøpet av Vaasan – som har sterke varemerker som Bonjour, Finn Crisp og Vaasan – vil selskapene sammen innta en ledende posisjon i Baltikum-regionen.

Med dette oppkjøpet styrker Lantmännen sitt tilbud innenfor bake-off og utvider produkttilbudet ved å legge til flere nye produkter i segmentet ferske brødvarer – og i tillegg et helt nytt internasjonalt tilbud innenfor knekkebrød, heter det i en pressemelding.

Langsiktige strategiske ambisjoner

– Oppkjøpet av Vaasan er i tråd med våre langsiktige strategiske ambisjoner om å utvide tilbudet og styrke vår posisjon i Baltikum-regionen. Vaasan og Lantmännen kompletterer hverandre godt og vi vil skape gode muligheter for ekspansjon ved å bli mer innovative og raskere til å tilpasse oss endrede behov hos kundene, sier Per Olof Nyman, Group President og CEO, Lantmännen.

Virksomheten innenfor bake-off og ferske brødvarer i Vaasan vil bli en del av Lantmännen Unibake – et internasjonalt bakerikonsern innenfor Lantmännen Group, med produksjon av frosne og ferske brødvarer for serveringsbransjen og detaljhandelen. Vaasans tilbud innenfor knekkebrød vil bli en del av Lantmännen Cerealia – et selskap i Lantmännen Group som fokuserer på kornbaserte matvarer; mel, frokost, pasta og ferdigretter.

Deler samme engasjement

– Vi deler et engasjement for mat, og sammen kan vi skape bedre vekstmuligheter i Baltikum-regionen og i resten av verden. Nå starter vi integreringen av Vaasan som skal bli en del av Lantmännen, samtidig som vi utvikler nye muligheter for ansatte og ledere, sier Werner Devinck, CEO Lantmännen Unibake.

– Vaasans knekkebrødvirksomhet passer godt innenfor Lantmännen Cerealias produkttilbud. Oppkjøpet skaffer oss et solid grunnlag for ekspansjon i Finland og i utvalgte eksportmarkeder, sier Krister Zackari, CEO Lantmännen Cerealia.

Powered by Labrador CMS