Christian A Pettersen Pellegrino
Christian A Pettersen Pellegrino

Pettersen plasserte Norge på kokkeverdenskartet

20 unge kokkefinalister fra 20 regioner på kloden konkurrerte fredag i San Pellegrino Young Chef Of The Year 2015 i Milano. Og norske Christian A. Pettersen, som representerte region Norden endte på sølvplass. Storbritannias/Irlands Mark Moriarty vant konkurransen.

Publisert

Christian A. Pettersen (sølv, til venstre), Marie José Jordan fra Peru (bronse) og Mark Moriarty (gull) ble de tre beste kokkene i San Pellegrino Young Chef Of The Year 2015.

Christian A. Pettersen fra Spiseriet på Stavanger Konserthus representerte i dag Norge og Norden i San Pellegrino Young Chef Of The Year 2015 i Milano, og som vanlig gjorde Bodø-gutten det skarpt i en kokkekonkurranse.

Tre finalister

Christian A. Pettersen i finalen med "East meets West".

Etter mange innledende konkurranser kjempet han seg til slutt til finalen – der de tre beste unge kokkene verden over sto igjen. Foruten norske Pettersen med retten «East meets West» var Marie José Jordan fra Peru (region Latin-Amerika/Sør-Amerika) og vinneren Mark Moriarty fra Irland (region Storbritannia og Irland) i den avgjørende finalen.

Irske Moriarty vant, Pettersen sikret nordisk og norsk sølvmedalje, mens Marie José Jordan fra den fremadstormende matnasjonen Peru vant bronse.

Du kan se videoer fra konkurransen her

– Iren var best

– Det har vært en veldig tøff konkurranse, og i dag var Mark Moriarty fra Irland rett og slett best. Reisen har vært litt turbulent, spesielt med tanke på utfordringer med råvarene mine. Jeg er uansett veldig stolt over å komme blant de tre beste, og har fått en del kilo ekstra erfaring i ryggsekken i løpet av S.Pellegrino Young Chef. Nå ser jeg frem til kommende prosjekter, sier Christian André Pettersen.

Signaturretten Pettersen, «East meets West», er komponert av nordiske ingredienser tilberedt med asiatiske teknikker. Frem mot den store finalen, har Pettersen hatt Eyvind Hellstrøm som mentor, og Hellstrøm er mektig imponert.

"

Christian A. Pettersen sørget for å sette Norge på kokkekartet - nok en gang. (Foto: Morten Holt)

– Christian André Pettersen er et stort kokketalent med alle egenskaper som kreves i konkurranser, noe han har vist gjentatte ganger. Han utviser kunstnerisk touch og svært god selvkontroll i konkurransesammenheng. Denne gangen trakk Mark Moriarty det lengste strået, men Pettersen har virkelig gjort en formidabel innsats, sier Eyvind Hellstrøm, og fortsetter med å skryte Pettersens rett opp i skyene.

– «East meets West» kan best beskrives som enkelhetens kompleksitet. Råvarebehandlingen er suveren, retten er en estetisk nytelse og smakene er særdeles harmoniske. Layouten var også uhyre gjennomtenkt, med imponerende balanse i en rustikk og elegant presentasjon. Rett og slett en nyskapning og modell som kommer til å skape en ny trend blant restaurantkokker, sier Hellstrøm.

20 regioner i verden – Pettersen representerte Norden

Totalt var det med deltakere fra 20 regioner i konkurransen, og Pettersen ble som nevnt først utnevnt som en av de tre beste i konkurransen til stor jubel fra den norske delegasjonen.

Pettersen presenterte sin rett for dommerne like før klokka 12.00 fredag, og premieutdelingen fant sted i The Mall i Milano i Italia fredag kveld.

Juryen besto av sju av de fremste utøverne i internasjonal gastronomi, med personligheter som Joan Roca fra den prisbelønte Girona-restauranten El Cellar de Can Roca i dommerpanelet. Ellers var også kjente kokker som Gastón Acurio, Yannick Alléno, Massimo Bottura, Margot Janse, Yoshihiro Narisawa og Éric Ripert med i juryen.

Du kan lese mer om konkurransen på Finedininglovers.com

Vant den nordiske finalen

I februar deltok han og to andre unge norske kokker i semifinalen av konkurransen i København, der Pettersen vant, og dermed ble deltaker i region Norden i finalen.

Les også: Pettersen vant semifinalen (region Norden) av San Pellegrino Young Chef Of The Year 2015 (publisert mars 2015)

Les også: Unge norske kokker til semifinalen av global kokkekonkurranse (publisert februar 2015)

I finalen i Årets kokk

"

Christian A. Pettersen fra Spiseriiet etter endt dyst sammen med flere av de andre fra Spiseriet og den norske delegasjonen, deriblant Eyvind Hellstrøm. (Foto: Spiseriets Facebook-side)

Christian A. Pettersen er for øvrig en av de seks finalistene i Årets Kokk 2015, der vinneren blir Norges Bocuse d’Or-representant de neste to årene. Den siste uke har kandidatene blant annet besteget Galdhøpiggen og besøkt Arne Brimis Vianvang.

Les mer om hele konkurranse her (publisert november 2014)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS