Ottar Skaslien1
Ottar Skaslien1

Skal bli best i landet på lokalmat

Ottar Skaslien, kjøkkensjef Ivan Sandberg og resten av teamet på kjøkkenet på Skaslien Gjestgiveri i Hedmark har satt seg et hårete mål; stedet skal bli aller best på lokalmat i hele Norge.

Publisert

Vidar Julien, Ottar Skaslien, Ivan Sandberg og Pål Snapa går i bresjen for en ny lokalmatsatsing i Hedmark. Andreas Bakken var ikke til stede da bildet ble tatt. (Foto: Morten Holt)

I helga gikk startskuddet for det nye prosjektet «Fra jord til bord», iscenesatt av de to nevnte kokkene på det anerkjente spisestedet på Kirkenær i Solør, som blant annet er kåret til det beste spisestedet langs vegen i Norge.

Og Ottar Skaslien & Co er ikke snauere enn at de skal bli aller best – aller best på servering av lokal og særdeles ureist mat. Her skal du få oppleve det beste av bær, poteter, fisk, øl, sving, storfe, lam og så mye mer – fra det lokale spiskammeret.

Bringe råvarene gjennom kjøkkenet

– Vi skal bli best på lokalmat i hele landet, proklamerer Ottar Skaslien på Skaslien Gjestgiveri i Hedmark. (Foto: Morten Holt)

– Vi skal bli best på lokalmat i Hedmark i 2016, og best i landet i 2017! Her skal du aldri mer få servert scampi, kun rene gode råvarer fra distriktet og Norge! sier Ottar Skaslien, som har tatt initiativ til å samle et bredt spekter av produsenter i sitt distrikt – for så å bringe råvarene gjennom kjøkkenet på sitt spisested.

– Dette er en ambisjon om lokal verdiskaping ved å gjøre enda mer ut av maten vi produserer – med merkenavnet Skaslien, som allerede fra før er kjent utenfor distriktet, sier han videre.

Blant de beste i Hedmark

Ottar Skaslien (til høyre) sammen med 1. kokk på gjestgiveriet i Solør, Stian Bergerud. (Foto: Morten Holt)

Tidlig på 2000-tallet ble spisestedet i Solør kåret til beste langs vegen i en nasjonal kåring, og kjøkkenet har ikke ligget på latsiden siden heller. Skaslien Gjestgiveri på det vesle tettstedet Kirkenær regnes som et av de mest anerkjente spisestedene i Hedmark fylke.

I dag er seks kokker, og en til to lærlinger i sving på kjøkkenet på Skaslien, og i helga serverte de nærmere 100 lokalmatprodusenter, samarbeidspartnere og andre interesserte på en såkalt «kickoff» for det nye mat- og drikkeprosjektet – der Skaslien Gjestgiveri blir koordinatoren.

Drar kokkeyrket litt lengre

Ivan Sandberg, kjøkkensjef hos Skaslien Gjestgiveri. (Foto: Morten Holt)

– Vi bor midt i matfatet. Solør (kommunene Grue, Åsnes og Våler, samt gamle Brandval kommune, som i dag er den nordlige delen av Kongsvinger kommune, red anm.), er et kjempeområde for dyrking av svært mange råvarer. Vi har stort sett alt her i distriktet – bortsett fra fisk fra havet. Dette skal vi utnytte i samarbeid med alle de dyktige lokale produsentene her i Solør, sier kjøkkensjef Ivan Sandberg, som den siste tiden har brukt mye av sin tid borte fra kjøkkenet på Skaslien – for å lære mer om hvordan produksjonen foregår ute hos råvareprodusentene.

– Det er å dra kokkeyrket enda litt lengre. Som kokk blir du aldri utlært, mener Sandberg.

Mikrobryggeri i kjelleren

Pål Snapa starter mikrobryggeri i kjelleren på Skaslien Gjestgiveri, og snart serveres Grueøl i restauranten. (Foto: Morten Holt)

Foruten Sandberg og Skaslien, er gårdbrukerne Andreas Bakken (Grinder gård) og Vidar Julien, samt ølbryggeren Pål Snapa med i et selvoppnevnt «styre» for den nye satsingen på mat og drikke i Solør.

Nevnte Pål Snapa er nå snart i gang med et eget mikrobryggeri i kjelleren i det anerkjente spisestedet, og snart kan du få servert «Grueøl» sammen med delikatessene fra kjøkkenet på Skaslien Gjestgiveri.

I helga lot han de rundt 100 fremmøtte få en prøvesmak på ølet – som ble meget godt mottatt.

Saken fortsetter under bildene

Per Teodor Krav Bakke serverer smaksprøver. (Foto: Morten Holt)

Stian Olai Hansen og Berit Mo sørget for brød- og ostserveringen da Skaslien inbød til kickoff for «Fra jord til bord» til Solør. (Foto: Morten Holt)

Snart blir det Grueøl fra Pål Snapa & co. (Foto: Morten Holt)

Nærmere 100 personer tok turen til Skaslien Gjestgiveri da stedet hadde kickoff for sin lokalmatsatsing. Helt til høyre konferansier Øivind Roos. (Foto: Morten Holt)

Les mer om Skaslien i en tidligere publisert sak her

Du kan lese mye mer om Skaslien Gjestgiveris satsing på lokal mat i det første nummeret av magasinet Horeca etter sommeren (nummer 5 2015)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS