Maaemo interiør Foto Bandar Abdul-Jauwad
Maaemo interiør Foto Bandar Abdul-Jauwad

Maaemo - nummer 32 i Europa

Maaemo er kåret til den 32. beste restauranten i en ny kåring av OAD (Opinionated About Dining). Ylajali, som skal legges ned mot slutten av året, er nummer 168 på listen. Restauranten Azurmendi i Bilbao nord i Spania er kåret til den aller beste. Noma i København er nummer ni på listen, mens restaurant Fäviken i Sverige tar 11. plassen.

Publisert

Maaemo er kåret til den 32. beste restauranten i Europa. (Foto: Bandar Abdul-Jauwad)

Utdelingen fant sted under en stor seremoni i Barcelona i går kveld, mandag 4. mai, og to norske restauranter ble altså belønnet med en plass blant de 200 beste i Europa.

Norges eneste 2-stjernersrestaurant i Michelin-guiden, Maaemo, klatrer på den anerkjente listen «Opinionated About Dining European Restaurants List». I 2014 ble restauranten på 49. plass på listen.

Opinionated About Dining er et system som baserer sine resultater på 160 000 tilbakemeldinger (tall fra 2015) fra mer enn 4500 mateksperter, journalists, og andre besøkende.

Maaemo, den fjerde beste i Norden

Utsikt fra restaurantlokalet Maaemo. (Foto: Bandar Abdul-Jauwad)

– Vi er storfornøyd med å klatre på denne listen, og stolt over å bli så anerkjent. I tiden fremover vil vi fortsatt arbeide hardt for at våre gjester også skal være glade og fornøyde etter et besøk hos oss. Jeg vil takke teamet på Maaemo for en fantastisk innsats som har ført til denne anerkjennelsen, sier kjøkkensjef og medeier Espen Holmboe Bang (32) på Maaemo.

Maaemo ble åpnet i 2010, og er foruten Holmboe Bang drevet av sommelier og medeier Pontus Dahlström (34).

Bare 15 måneder etter åpningen fikk restauranten to stjerner i Guide Michelin. Siden har Oslo-restauranten beholdt de to stjernene, som den eneste i Norge.

12 nordiske blant de 100 beste

Noma, nummer ni og beste nordiske restaurant på denne listen. (Foto: Colourbox.com)

Franske Troisgros er nummer to på listen, mens en annen fransk restaurant, L`Arpége, er nummer tre.

Noma er som nevnt den beste nordiske på 9. plass, mens svenske Fäviken er nummer 11. Også svenske Restaurant Frantzén er foran den beste norske restauranten med sin 28. plass. Videre er danske Geranium og Relae belønnet med henholdsvis 36. og 43. plass og svenske Daniel Berlin med 45. plass.

El Cellar De Can Roca, ofte i toppen av slike lister, er helt nede på 24. plass denne gangen.

Se de 50 beste på listen her

Lengre ned på listen finner vi svenske Oaxen og Mathias Dahlgren på 56. og 57. plass, mens de danske restaurantene Kadeau og Sollerød Kro er henholdsvis nummer 66 og 83. Svenske Ekstedt er nummer 88, noe som dermed fører til at det er 12 nordiske restauranter blant de 100 beste på listen.

Se restaurantene som fra nummer 51 til 100 på listen her

Paul Bocuse – nummer 113!

"

Even Ramsvik og Ylajali er nummer 168 på listen - til tross for restauranten skal legges ned mot slutten av dette året. (Arkivfoto)

Velkjente Paul Bocuse i Lyon ender helt nede på 113. plass på listen, noe som skulle bevise at slike kåringer er av det subjektive slaget!

Ellers registrerer vi at listen over de 200 beste domineres av restauranter fra Frankrike, Belgia og Spania – med en del britiske og tyske innslag.

Under finner du de nordiske restaurantene som er rangert mellom 100 og 200. INgen islandske eller finske restauranter er blant de 200 beste.

Henne Kirkeby Kro, Danmark (111)

Studio, Danmark (161)

Ylajali (168)

Gastrologik, Sverige (171)

Geist, Danmark (173)

Kiin Kiin, Danmark (199)

Her finner du oversikten over restaurantene som er rangert fra nummer 101 til 150

Her finner du oversikten over restaurantene som er rangert fra nummer 151 til 200

Oppdateres

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS