Blå Taste Truck 3
Blå Taste Truck 3

Electrolux’ påsketurné: Mobil smaksvogn med damp og sousvide

Med en mobil «Taste Truck», innleder Electrolux kampanjen «Tour de Taste» i påsken. Hensikten er å vise forbrukerne hvor enkelt de kan gjenskape smakfulle, sunne og restaurantliknende opplevelser hjemme på kjøkkenet ved bruk av damp- og sousvide i matlagingen.

Publisert

Terje Ness.

Turneen innledes med prolog på Mathallen tirsdag 31. mars, før ferden går videre til Hallingdal. Det er også mulig for påsketurister å bestille Taste Truck’en privat.

I samarbeid med våre kokker, Terje Ness og Kim Spangholt, vil vi gjennomføre en rekke live-demonstrasjoner, både på veien og i utvalgte butikker, over hele Norge. Vi håper tiltaket og smaksopplevelsene vil føre til at flere får øynene opp for damp- og sousvide i matlagingen, sier markedssjef Lena Wånemark i Electrolux Norge.

Posemat er luksusmat

Taste Truck på påsketur.

Selskapets forbrukerundersøkelser viser at damp og sousvide er lite kjent og brukt i Norge. Tidligere ble sousvide avvist som gourmetmat. Å koke mat i pose var alt annet enn luksusmat. De siste årene har imidlertid metoden fått en renessanse. Tilberedingsmetoden er enkel, enten man ønsker å servere maten med en gang eller varme den opp senere, og smakene er uimotståelige.

– Tilbereding av mat med damp og sousvide får frem de rene og gode smakene i råvarene, samtidig som næringsstoffer og vitaminer bevares bedre enn ved andre tilberedingsmåter. Det er også bra for midjen, siden tilberedning med damp gjør at du trenger mindre fett og salt i matlagingen, sier Wånemark.

Prolog på Mathallen - smaksetapper i Hallingdal

Påsketurneen starter med prolog ved Mathallen tirsdag 31. mars. (Foto: Finn Ståle Felberg)

Kampanjen innledes med en rundreise til populære påskedestinasjoner i høyfjellet. Med en mobil «Taste Truck», innredet med selskapets nyeste og mest innovative damp- og sousvide-ovner, serverer Electrolux påskegjestene smakfulle retter med førsteklasses råvarer i bagasjen. Kampanjen innledes på Mathallen i Oslo, tirsdag 31. mars. Her deles det ut gratis smaksprøver fra påskemenyen. Tour de Taste fortsetter videre til Hallingdal, på Flå, i Hemsedal og på Geilo gjennom hele påskeuken.

– I påskeuken serverer vi sesongaktuelle og eksklusive SousVide retter med lam, pølse, fisk- og skalldyr. Smaksvognen vil stå på steder som tradisjonelt samler mye folk i påsken. Vi regner med å servere 2-3000 retter og smaksprøver i løpet av uken, sier Wånemark.

– Førstemann til mølla

Kim Spangholt (bildet) og Terje Ness vil vi gjennomføre en rekke live-demonstrasjoner, både på veien og i utvalgte butikker, over hele Norge.

På kvelden gir Electrolux påskegjestene en unik mulighet til å bestille Taste Truck privat for en eksklusiv helaften hjemme eller på hytta for venner og familie.

– Sammen med våre kokker tilbyr vi en hemmelig, tre retters gourmetmeny som tilberedes og serveres fra vår Taste Truck hjemme hos den som bestiller den. Totalt åpner vi for fire bookinger fra skjærtorsdag til 1. påskedag. Her er det førstemann til mølla, sier Wånemark.

«Taste Stores»

Geilo og Havsdalen skisenter får besøk 4. og 5. april (påskeaften og første påskedag). (Foto: Fotograf Vestrum/Electrolux)

Når påsketurneen er gjennomført, flyttes aktiviteten over til butikk med tilsvarende smaksarrangementer i utvalgte kjøkkenbutikker over hele Norge.

«Taste Stores» vil arrangeres i tidsrommet 20. april til 20. mai med live demonstrasjoner der nordmenn kan lære hvor enkelt man kan lage deilig, sunn og smaksrik mat ved hjelp av damp og sousvide hjemme på sitt eget kjøkken.

Saken fortsetter under bildet

Lena Wånemark. (Foto: Morten Holt)

– Alle som møter opp i våre «Taste Stores» får selvsagt smake på maten vi lager. De som kjøper våre ovner med damp/sousvide får også en unik mulighet til å utvikle sine kokkeegenskaper gjennom et gratis kokkekurs i samarbeid med Kulinarisk Akademi i Oslo. sier Wånemark.

Gjennom kampanjen «Tour de Taste» har Electrolux et mål om å servere totalt 10 000 retter og smaksprøver på veien og i butikkene til matelskende nordmenn.

Reiserute Electrolux Tour de Taste i påsken 2015

Hemsedal og Skogstad Hotell (bildet) får besøk 2. og 3. april (skjærtorsdag og langfredag).

31. mars: Mathallen, Oslo: 12:00-16:00

1. april: Bjørneparken Thon Hotel, Flå 14-18:00

2. og 3. april: Skogstad Hotel, Hemsedal, 14-17:00 (begge dager)

4. og 5 april: Havsdalen skisenter, Geilo (14-17:00) (begge dager)

6. april: Bjørneparken Thon Hotel, Få (14-18:00)

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS