Horeca omslag 02 15

Nytt magasin på vei til abonnentene

Den andre utgaven av magasinet Horeca i 2015 er nå på vei til abonnentene. Her kan du blant annet se intervjuet med Espen Vesterdal Larsen på Kulinarisk Akademi, som spår at drinker og mat blir en het trend i tiden som kommer.

Publisert

Omslaget på Horeca nummer 2 2015. (Foto: Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)

Først ble søkelyset satt på vin til mat. Så kom øl og mat. Nå skal drinkene også tilpasses forskjellige matretter.

Espen Vesterdal Larsen på Kulinarisk Akademi i Oslo. (Foto: Morten Holt)

Espen Vesterdal Larsen på Kulinarisk Akademi er ikke i tvil; nå kommer cocktails tilpasset forskjellige matretter, på lik linje som vin og øl vurderes til mat.

Snart finner du kanskje like mange barer – med matservering, som restauranter – som serverer drikke til.

Les mer i Horeca nummer 2 2015

Best Western-satsing

Best Western Hotels står sterkt i Sverige – anført av Johan Kukacka, som også leder nyskapningen Best Western Scandinavia. Nå skal han sammen med Norges-sjef Hege Ramm bidra til å få enda flere medlemshoteller i Norge.

– Vi vet at det norske hotellmarkedet er steintøft. Stordalen sier at «blod kommer til å flyte», og det er nok riktig. Det blir harde tak fremover, men vi tror vi står godt rustet med vår organisasjon. Denne omorganiseringen vil i første rekke styrke oss i Danmark og Norge, mener Johan Kukacka.

– Selv om det blir tøft, har vi har et mål om mellom 30 og 40 Best Western-hoteller i Norge, sier Hege Ramm, som har ledet Best Western i Norge de siste 10 årene.

Hege Ramm er for øvrig også portrettert i Horeca nummer 2 2015

Bærekraft i storkjøkkenet

Driver du et bærekraftig storkjøkken? Briten Will Nicholson er konstant på let etter gode grønne og miljøvennlige løsninger, som også skal gi sunn og økonomisk drift. Nå vil IntoLife og Will Nicholson bidra til flere bærekraftige storkjøkken i Norge.

– De fleste ønsker å servere «miljøvennlig mat», men ikke hvis det koster mer enn det smaker, mener Will Nicholson (41).

Derfor har han, med støtte fra blant annet Innovasjon Norge, etablert selskapet IntoLife, som tilbyr veiledning og opplæring på veien mot et mer bærekraftig og miljøvennlig kjøkken, men som også skal bidra til at serveringsstedene skal tjene enda mer penger.

Indisk på menyen

I denne utgaven finner du også to artikler, der søkelyset er satt på indisk mat. Vi har møtt Niru Kumra, som er én av dem som har gått i bresjen for den indiske matkulturen i Norge, og som for 12 år siden etablerte selskapet Masalamagic

Du finner også en stor reportasje om restauranten Mr. India i Oslo, der de går nye veier med den indiske maten. Hos Mr. India krysses nemlig den indiske smaken med særnorske råvarer, som for eksempel reinsdyrkjøtt og laks.

Les mer om både Niru Kumra og Mr. India i Horeca nummer 2 2015

Horeca-bedrifter i alpinland

Videre er utestedet Laaven i Trysilfjellet vår typebedrift i Horeca nummer 2, der du også finner en stor reportasje om velkjente Skogstad Hotell i Hemsedal. Skogstad har vært overnattingsbedrift i over 110 år, men femte generasjon, som nå driver, går nye veier for å få sunn drift på hotellet.

Norske vinbønder i Italia

Det norske paret Eli Anne Langen og Frode V. Refstad overtok en liten vingård med aner fra 1700-tallet i det idylliske landskapet rundt landsbyen San Marzano Oliveto i Asti-Provinsen i Piemonte.

Paret møttes på Storefjell Høyfjellshotell og gjorde en felles drøm til virkelighet. Nå er Tenuta il Sogno en anerkjent vinprodusent.

Les også om et nytt kaffestudium på Norsk Sommelier Utdannelse og hva leder i Kost- og ernæringsforbundet, Arnt Steffensen, mener om maten som blir servert i idrettshaller og på idrettsarrangementer.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på nyhetsbrev fra Horecanytt.no her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS