Kristin Krohn Devold1b

Reiselivsoptimisme

Åtte av ti av NHO Reiselivs medlemsbedrifter tror på uendrede eller bedre markedsutsikter i andre halvår i 2015, viser NHOs forventningsbarometer for første kvartal 2015.

Publisert

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Det nøyaktige tallet er 81 prosent. I forrige kvartalsundersøkelse svarte 77 prosent at de tror på uendrede eller bedre markedsutsikter i 2015.

Reiseliv er sammen med fiskeri- og havbruk de to næringene som ser mest positivt på markedsutsiktene for andre halvår i 2015, viser NHOs ferske økonomibarometer.

Feriemarkedet står sterkt

– Til tross for en nedgang i kurs- og konferansemarkedet i områder med tradisjonelt høy oljeaktivitet, er reiselivet sammen med fiskeri den mest optimistiske næringen foran andre halvår. Det skyldes at ferie- og fritidsmarkedet står sterkt, utenlandsmarkedet likeså, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at hotellene har hatt en god start på 2015. I januar i år var det 1,33 millioner overnattinger på norske hotell, mot 1,26 millioner i januar i fjor. Det er en oppgang på 6 prosent.

Fritidsovernattinger utgjorde 551 000 i januar, som er 19 prosent flere enn i den samme måneden i fjor.

Vekst fra utlandet

Tallet på utenlandske hotellovernattinger gikk opp med 9 prosent fra januar 2014 og endte på 298 000 i januar 2015. I hele fjor steg utenlandske hotellovernattinger med over 7 prosent fra 2013.

– Gunstig kronekurs og bedre fart i europeisk økonomi gjør at utlendinger vil feriere i Norge. Samtidig fører usikkerhet i økonomien her hjemme til at mange nordmenn kanskje utsetter London- eller New York-turen de tidligere hadde planlagt, sier Krohn Devold.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS