Tidligere Stensby sykehus i Eidsvoll blir nå flyplassmotell. (Foto: Wikipedia)
Tidligere Stensby sykehus i Eidsvoll blir nå flyplassmotell. (Foto: Wikipedia)

Stensby sykehus blir flyplassmotell

Tidligere Stensby sykehus i Eidsvoll ble lagt ned i 2013, og Ahus solgte bygningsmassen to år senere. Nå gjøres stedet om til flyplassmotell. I første omgang blir det 50 rom på det nye motellet.

Publisert

– Vi gjør ikke så store forandringer interiørmessig. Dette skal være et motell med enkel standard. Vi skal være et billig overnattingstilbud for blant annet flypassasjerer, med gratis parkering, forteller lederen av motellet, Gurpreet Singh til Eidsvoll Ullensaker Blad.

– Vi har tenkt å skape liv her igjen, men vi er fortsatt i tenkeboksen og prosjekteringsfasen. Vi har engasjert arkitekt og designbyrå. Foreløpig kan vi ikke si noe om utbyggingskostnadene eller antallet arbeidsplasser, sier prosjektmedarbeider Gry Strand til avisen.

Sykehus i 100 år

Selv om sykehuset settes i stand til en helt ny type drift, vil ikke den gamle virksomheten bli glemt.

– Vi vil ikke at historien skal forsvinne. Det skal synes at dette har vært et sykehus i 100 år. Vi planlegger å beholde operasjonsstuene slik de er, og kanskje også noen av de andre installasjonene fra sykehustida. Vi skal være litt retro, litt sånn som amerikanske moteller langs Route 66 i USA, forteller Gry Strand.

Åpnes for ordinær drift sommeren 2018

Hun forteller at de første gjestene inntar Stensby allerede i november. Det er en gruppe på 13 personer som skal bo over lengre tid, men motellet vil ikke få ordinær drift for vår/sommer 2018.

Da skal også en konferansesal står klar i første etasje i den nyeste sykehusfløyen, og det blir også en egen restaurant på motellet.

Les hele saken på Eub.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS