Illustrasjon: Rob Lawson
Illustrasjon: Rob Lawson

Skal selge alkoholfri sprit på polet

Nå skal den alkoholfrie spriten Seedlip også selges på Vinmonopolet.

Publisert
Seedlip kommer i tre varianter. (Foto: Morten Holt)
Seedlip kommer i tre varianter. (Foto: Morten Holt)

Seedlip er verdens første destillerte sprit uten alkohol. I høst ble den for første gang tilgjengelig i Norge, og serveres i dag på restauranter som Maaemo, Galt og Sabi Omakase.

– Bare i løpet av de siste tre årene har salget av alkoholfri drikke økt med nesten 60 prosent hos Vinmonopolet. Vi forventer at veksten skal fortsette i 2019. Nå kundene etterspør et større mangfold av alkoholfrie alternativer som passer til forskjellige matretter og ulike festlige anledninger. Det påvirker utviklingen av sortimentet, og nå tilbyr vi for første gang alkoholfritt brennevin, sier leder for forretningsutvikling i Vinmonopolet, Ann Kristin Heggeseth Bakkeng.

Les også: Serverer en alkoholfri sprit (publisert oktober 2018)

«Oppfunnet» i England

Med en rik, sofistikert smak er Seedlip et fullgodt alternativ når man ikke ønsker alkohol. Seedlip ble oppfunnet av britiske Ben Branson i 2015, som kommer fra en familie med lange tradisjoner for gårdsdrift. Han lot seg inspirere av hvordan 1600-tallets apotekere destillerte alkoholfrie botemidler basert på urter, og ønsket å løse problemet med hva man skal drikke når man ikke drikker.

I dag blir Seedlip blandet og tappet på flaske i England. Den skapes gjennom en skreddersydd, seks-ukers prosess med oppløsning, kobberfatsdestillering og filtrering av hver enkelt botaniske ingrediens. Seedlips sprit har null kalorier, er sukkerfri, og har ingen kunstige søtnings- eller smaksstoffer. Ifølge Leske, som er distributør av Seedlip i Norge, har det vært en mangel på gode alkoholfrie alternativer i Norge.

Garden.
Garden.

Tar alkoholfri drikke til nye høyder

– En av barrierene for å velge alkoholfritt er at det kan oppleves som kjedelig, smakløst eller overdrevent søtt. Med satsningen på Seedlip ønsker vi å fortsette å bidra til at folket får sofistikerte og interessante alkoholfrie drikker. Seedlip tar alkoholfri drikke til nye høyder ved å tilby et unikt og banebrytende alternativ, sier daglig leder i Leske, Christian Stray-Jansen.

Variantene

Spice
Spice

Seedlip kommer i tre smaker:

Seedlip Garden 108 fanger essensen av det engelske landskapet, med sofistikerte toppnoter av håndplukkede erter og høy fra grunnleggerens egen gård, med en kompleks base av urter som grønnmynte, rosmarin og timian.

Seedlip Spice 94 er aromatisk med sterke krydder som kardemomme, og sitrus med en bitter ettersmak fra høykvalitets bark.

Grove.
Grove.

Seedlip Grove 42 er en feiring av appelsinen; en voksen sitrusblanding av destillater fra kobberfat, inkludert bitter appelsin, mandarin, blodappelsin, sitrongress, ingefær og sitron.

Alle smakene serveres best med tonic eller som base for martini eller andre alkoholfrie drinker med bitter smak.

For mer informasjon og serveringstips, se Seedlipdrinks.com.

Seedlip vil være tilgjengelig i smaken Garden 108 på 16 utvalgte Vinmonopol rundt om i landet fra og med 1. mars 2019. Hele utvalget av Seedlip er også tilgjengelig på Leske.no.

Utsalgspris på Vinmonopolet er 279 kr.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Seedlip

Seedlip har hovedkvarter i London, England. Seedlip er et naturbasert selskap dedikert til å endre måten folk drikker på ved å skape verdens første destillerte, alkoholfrie sprit.

Seedlip ønsker å løse problemet med «Hva skal jeg drikke når jeg ikke drikker», og tilbyr et sofistikert alternativ til overdrevent søte eller fruktige alternativer. Den serveres ved prestisjefylte barer, hoteller, restauranter og forselgere i London, Barcelona, Stockholm, Berlin, København, Milano, Stockholm, Hong Kong, New York, Los Angeles, San Francisco, Sydney og Melbourne. Seedlip serveres på blant annet The Fat Duck og Eleven Madison Park, samt i verdens ledende cocktail-barer som The Dead Rabbit, Dandelyan, Baxter Inn og The Savoy.

Seedlip fortsetter å bryte grenser, og lanserte verdens første NOgroni på World’s 50 Best Bar Awards 2017. De vant gull på Chelsea Flower Show 2016, vant pris for beste nykommer-merke på British Luxury Awards 2017, og pris for beste lansering i The Drinks Business.

Powered by Labrador CMS