Jeppe Sondov er produkt- og konseptsjef for SiO Mat og Drikke. (Foto: Unni Irmelin Kvam)
Jeppe Sondov er produkt- og konseptsjef for SiO Mat og Drikke. (Foto: Unni Irmelin Kvam)

Grøt er Diggbar(t)

På Blindern i Oslo har studentene egen grøtbar, Diggbar. Både havre- og byggrynsgrøt, samt yoghurt med ulike typer topping, er sunt og naturlig.

Publisert

– Vi merker at grøt er trendy, ikke minst blant de helsebevisste. Grøt er mettende og har en god type fiber som gir stabilt blodsukker og mindre søtsug. Vi har mange ulike toppinger og det ser vi at studentene setter pris på, da kan de lett variere smaken selv, sier Jeppe Sondov, produkt- og konseptsjef i SiO Mat og Drikke i en pressemelding.

Foto: Unni Irmelin Kvam.
Foto: Unni Irmelin Kvam.

SiO driver en rekke spisesteder for studenter i Oslo og Akershus. Grøt- og yoghurtbaren Diggbar er en liten, stille oase på Universitetet i Oslo, der de bak kassa kjenner sine kunder og vet hva som er populært.

Internasjonal trend

Grøtbarer har de siste årene dukket opp i storbyene verden over.

Thanasam Dankhunthot er ansatt på Diggbar for SiO Mat og Drikke. Her betjenes en kunde. (Foto: Svein Finneide)
Thanasam Dankhunthot er ansatt på Diggbar for SiO Mat og Drikke. Her betjenes en kunde. (Foto: Svein Finneide)

– Vi vet at studenter setter høye krav til seg selv. De er bevisste når det gjelder miljø og matkasting og ønsker seg kvalitet. Det får de på Diggbar. De har samtidig begrenset økonomi, og trenger næringsrike måltider som metter, sier Jeppe Sondov.

Diggbar suksesshistorie

Diggbar er SiOs egen yoghurt- og grøtbar, der du velger mellom ulike yoghurt, grøt og massevis av toppinger, som kunden setter sammen akkurat som du vil. I tillegg tilbys kaffe, sandwicher, salater og kaker.

Grøten varmes opp i vannbad eller i convectionovn og helles deretter over i en grøtgryte. Mens grøten varmes har de ansatte på Diggbar tid til å lage toppinger, kutte frukt og blande egne yoghurtblandinger.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

SiO Mat & Drikke

SiO – Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus  driver en rekke spisetilbud for 65 000 studenter.

Studentene kan velge mellom 44 spisesteder fordelt på spiserier, kaffebarer, kaffeer og pop-up restauranter.

SiO Mat og Drikke har det siste året profilert seg med KUTT Gourmet, et lunsjkonsept der alle ingrediensene er laget av mat som nærmer seg «best før». Slik bidrar studentene til samfunnsansvar ved å spise opp 350 kg mat i uka, mat som eller ville blitt kastet.

Grøt- og yoghurtbaren Diggbar på Blindern er en rolig oase på Blindern med sunne og velsmakende grøter og yoghurter der kunden selv velger topping og mengde.

Grøt/Diggbar

Både havre og bygg er rike på betaglukaner. Betaglukaner gir stabilt blodsukker, noe som gir mindre søtsug, bedre konsentrasjon, lettere for å holde vekten, og som er en fordel for de som har eller står i risiko for å utvikle diabetes type 2.

Havre- og byggrynsgrøten på Diggbar kommer fra Fjordland og passer fint både som frokost, mellommåltid, lunsj og kveldsmat.

Ekstra topping, som bær, nøtter, frø og frukt gjør at det metter litt mer og bidrar til variasjon.

Yoghurten på Diggbar er fra Tine.

Grøt egner seg etter trening. Man kan enkelt øke proteininnholdet ved å blande Kesam vanilje eller Cottage Cheese i grøten.

Fibrene i havre- og byggrøt kan virke kolesterolsenkende, og er derfor er bra for helsen.

Forskning viser at de som spiser bra med fiber og fullkorn, har redusert risiko for livsstilssykdommer.

Powered by Labrador CMS