André Pettersen fra Scandic Helsfyr til Hurtigruten. (Foto: Bjørn Sørheim)
André Pettersen fra Scandic Helsfyr til Hurtigruten. (Foto: Bjørn Sørheim)

Fra Scandic Helsfyr til Hurtigruten

André Pettersen forlater stillingen som hotelldirektør på Scandic Helsfyr for å bli direktør for hotelloperasjoner (Director Hotel Operations) i Hurtigruten.

Publisert
Hurtigruten. (Foto: Hurtigruten)
Hurtigruten. (Foto: Hurtigruten)

– Jeg ser det som et meget godt tidspunkt å gå «ombord» i Hurtigruta. Hurtigrutens DNA og historie er helt unik, og det er en drøm endelig å få arbeide i selskapet.

Scandic investerer i sine ansatte og er gode på å hente ut potensialet fra sine direktører. Så det er virkelig vært en lærerik reise fra Rica Hotels, med sin stødige og solide drift, til Scandics meget effektive og fremoverlente driftsform. Det er ufattelig hvilken reise de to organisasjonene har tatt på to år. Det fremstår nå som et komplett hotell selskap, mener Pettersen, som sammen med familien nå setter base i Tromsø. Han kommer opprinnelig fra Narvik.

Rukket mye

Hurtigruten leverte i 2015 tidenes resultat. (Foto: Hurtigruten)
Hurtigruten leverte i 2015 tidenes resultat. (Foto: Hurtigruten)

Til tross for sine unge alder, Pettersen er 37, har han rukket mye i sitt yrkesaktive år. Foruten Scandic Helsfyr, ledet han også Scandic Gardermoen (tidligere Rica Gardermoen) i fire år, og han har arbeidet i hotell- og restaurantbransjen siden 1998. I den perioden eide og ledet han blant annet Myhregaarden Hotel i Stavanger fra 2007 til 2009. Han var også direktør for de tre hotellene Rica Honningsvåg, Rica Bryggen og Rica Hotel Nordkapp i 2010. Men det er kokk han er utdannet som, han tok fagbrevet på Grand Hotel Narvik i 1998.

Et sterkt team

Stillingen ligger under hotell- og produktavdelingen, som igjen ledes av Thomas Westergaard (SVP) – også tidligere hotellmann (bl.a. Nordic Choice Hotels).

– Jeg kommer til primært å ha ansvaret for Millenium-båtene, Finnmarken, Trollfjord, Midnattsol, samt Vesterålen og «den sorte Dame» Lofoten, og etter hvert den helt nye båten til Hurtigruten MS Spitsbergen.

– Jeg får også en god makker i Magne Jacobsen (tidligere Nordic Choice og Scandic), som har ansvaret for de andre skipene, og sammen med teamene ombord skal vi få til mye spennende i tiden som kommer. Hotellsjefene ombord vil rapportere til meg og samtidig være mine sterkeste støttespillere i min nye jobb. Det skal bli helt fantastisk å få være en del av et vanvittig sterkt team i Hurtigruten fremover, sier Pettersen.

Løft på mat

Hurtigruten opplever for tiden sin beste tid noen sinne. I 2015 leverte selskapet sitt beste resultat gjennom tidene.

André Pettersen. (Foto: Bjørn Sørheim)
André Pettersen. (Foto: Bjørn Sørheim)

Les også: Tidenes beste for Hurtigruten

Dessuten er det gjort et stort løft på matsiden med Norway Costal Kitchen-satsingen - med Freddy S. Bruu i spissen.

Les også: Hurtigruten med kokebok

Starter 1. mai

Pettersen starter vi stillingen på Hurtigruten 1. mai 2016.

Trond Erik Solstad Nilsen overtar i løpet av sommeren som ny hotelldirektør på Scandic Helsfyr i Oslo. Han kommer fra Comfort Union i Drammen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS