Lovløs Østkyst.

Lovløs Cider vokser

Lovløs Cider, laget utelukkende på norske epler, er tatt godt imot i det norske markedet. Nå lanseres selskapets andre variant, Lovløs Østkyst.

Publisert

– Vi har hatt Lovløs Cider 6% på barer og i bestillingsutvalget på polet en stund. Nå har vi akkurat lansert Lovløs Østkyst med epler fra Østlandet. 100 prosent epler, ingenting annet, forklarer Jostein Magnussen hos Lovløs.

Han opplyser videre at sideren nå er inne på om lag 60 utesteder, restauranter og puber i landet, og den også har kommet inn i bestillingsutvalget på Vinmonopolet.

Sammen med Fludium har vi også etablert et lite siderselskap, som satser på videresalg av Maeloc Cider fra Spania og Hogan's fra England, legger Magnussen til.

Sider på boks

Vi har sett at interessen for sider bare ble større og større, og samtidig har mange utesteder etterlyst sider på boks, blant annet på grunn av plass i kjøleskapene. Så vi gikk i gang med produksjon av en 4,7 % sider på boks, slik at vi også kunne selge den til butikker, sier Magnussen.

Fra Østlandet denne gangen

Den første Lovløs ble laget i Balestrand i samarbeid med Balholm. Denne gangen er det brukt epler fra Østlandet, som er presset i Askim.

– Deretter frakter vi mosten til Arendal, og gjærer den hos Arendals Bryggeri. Ingen tilsetninger i det hele tatt, ren most og gjær. Dette har vært et testprosjekt både for dem og oss, men vi er svært fornøyd med resultatet. Vi har nå produsert 30 000 bokser med Lovløs Østkyst, forklarer han.

Dette skrev vi om Lovløs Cider i 2016

Tar opp kampen med utenlandske produsenter

– Vi ser at siderutvalget i butikk, på pol og på utesteder bare blir bedre og bedre. Fortsatt domineres det av utenlandske produkter som blant annet Bulmers, men Alde, Edel, Handverkcider fra Balholm, Solhøi og Lovløs tar nå opp kampen, sier Magnussen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS