Christian A. Pettersen er hittil den eneste norske kokken som har deltatt i finalen av S. Pellegrino Young Chef. Han tok sølv i 2015. (Foto: Morten Holt)

S.Pellegrino Young Chefs tredje utgave i gang

Nå kan du melde deg på S.Pellegrino Young Chef, som i år arrangeres for tredje gang. I fjor kom ingen norsk kokk til den globale finalen, men Christian A. Pettersen hentet et sølv i 2015.

Publisert
Christian A. Pettersen (sølv, til venstre), Marie José Jordan fra Peru (bronse) og Mark Moriarty (gull) ble de tre beste kokkene i San Pellegrino Young Chef Of The Year 2015. (Foto: Arkiv)

Michelin-stjernekokken Cristina Bowerman, James Maxwell-Stewart fra Cru Vin & Kjøkken, samt den skandinaviske S.Pellegrino Young Chef 2016-finalisten, Nikolaj Schmidt Skadborg, sparket i februar gang S.Pellegrino Young Chefs tredje utgave.

Den internasjonale kokkekonkurransen jakter kulinariske talenter fra hele verden.

Skandinavia og Baltikums regionale konkurranse vil finne sted i oktober 2017. Her vil James Maxwell-Stewart delta i juryen, som for øvrig består av fremstående kokker. Juryen velger hvem som vil gå videre som S.Pellegrino Young Chef-finalist til selve finalen, som vil finne sted i Milano i Italia i neste år.

Søknad om å delta i S.Pellegrino Young Chef er nå tilgjengelig på Sanpellegrino.com for kandidater fra hele verden.

Christian A. Pettersen sammen med blant andre Eyvind Hellstrøm da han deltok i S. Pellegrino Young Chef ble arrangert i 2015. (Foto: Arkiv)

Over 3000 søkere i fjor

Etter to vellykkede år (2015 og 2016), kommer konkurransen nå i sin tredje utgave.

Konkurransen vil foregå over de neste 18 månedene med innledende runder og lokale konkurranser, etterfulgt av selve finalen i juni 2018.

I løpet av S.Pellegrino Young Chef-konkurransen - som i fjor tiltrakk seg over 3000 søkere – vil mer enn 70 toppkokker være involvert som jurymedlemmer i lokale konkurranser. 21 unge kokker fra 21 forskjellige geografiske regioner skal velges ut som finalister.

Tidsrommet på konkurransen har nylig blitt forlenget for å gi de unge kokkene mer tid til å jobbe ved siden av sine mentorer for å finslipe sine signaturretter og forbedre sine ferdigheter i forberedelsen til finalen.

Opplevelse for livet

– Å få muligheten til å konkurrere i S.Pellegrino Young Chef 2016 var en opplevelse for livet. Å delta i konkurransen var svært givende. Jeg er meget takknemlig for å ha fått sjansen til å møte og konkurrere mot noen av de beste unge kokkene i kulinariske verden, sier Nikolaj Schmidt Skadborg, Skandinavisk finalist i fjorårets utgave og soussjef på Restaurant Sletten i Humlebæk, Danmark. I 2015 var det Christian A. Pettersen fra Norge som var regionens representant, og han endte til slutt på sølvplass, slått med svært liten margin av vinneren Mark Moriarty.

Les også: Sølv til Pettersen i S. Pellegrino Young Chef 2015

Les også: Dansk seier i S.Pellegrino Young Chef 2016

Global eksponering

«Vinnere av S.Pellegrino Young Chef får en fantastisk mulighet til å få global eksponering og et betydelig faglig løft, samt muligheten til å ta del i flere av S.Pellegrinos årlige arrangementer rundt om i verden, inkludert, men ikke bare til de som er knyttet til Young Chef-konkurransen. Tidligere vinnere inkluderer Mitch Lienhard, USA, i 2016, og Irland-baserte S.Pellegrino Young Chef 2015, Mark Moriarty», heter det i en pressemelding.

Fire faser

S.Pellegrino Young Chef er en global konkurranse som foregår i fire faser:

Fase 1: Søknad (februar - april 2017)

Fase 2: Global Shortlist (1. juni 2017)

Fase 3: Lokale konkurranser (7. juni - desember 2017). Ved utgangen av desember 2017 vil de 21 unge kokkene fra hele verden bli annonsert som offisielle finalister og vil deretter gå videre til selve finalen i Milano, Italia.

Fase 4: S.Pellegrino Young Chef-finalen (juni 2018). I juni 2018, vil de 21 unge kokkefinalistene samles i Milano for den avgjørende globale finalen, arrangert av S.Pellegrino.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS