Ingunn Brunstad Anstensrud representerte Den Sorte Havre på «speed-daten» i regi Lokalmat.no. (Foto: Morten Holt)
Ingunn Brunstad Anstensrud representerte Den Sorte Havre på «speed-daten» i regi Lokalmat.no. (Foto: Morten Holt)

Svarthavre fra Østfold på menyen

Den Sorte Havre produserer havregryn og havreprodukter laget på urkornet svarthavre, som har vært dyrket i Norge helt tilbake til vikingtiden. Nå vil produsenten inn på horecamarkedet.

Publisert

Svarthavren kommer fra Tveter Gård i Våler i Østfold. Her har det blitt dyrket vanlig hvit havre i mange hundre år, men nå har gårdeierne igjen tatt frem svarthavren, et urkorn som er tilpasset det tøffe klimaet i nord.

– Dette kornet har en spesielt god smak, og er enda mer ernæringsmessig optimal enn vanlig havre. Det anslås at svarthavre gir havregryn 40 til 50 prosent mer umettet fett, samt mindre karbohydrater enn vanlig havre, forteller Ingunn Brunstad Anstensrud i firmaet Den Sorte Havre. Svarthavren dyrkes på hennes manns slektsgård.

– Nå ønsker vi oss inn i horecamarkedet. Svarthavren må være ypperlig på frokostbuffeen på et hotell. Vi er et kjempepotensial her, sier Brunstad Anstensrud, som har spesielt tro på produktet «steel-cut».

Den Sorte Havre var en av produsentene som deltok på speed-date i regi Lokalmat.no i Oslo nylig. Les mer om treffet i den siste utgaven av magasinet Horeca (nummer 2 2018)

Du kan lese mer på Densortehavre.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS