Terje Andersen. (Foto: Morten Holt)

Mange nyheter fra Myhrvold Storkjøkken

Myhrvold Storkjøkken presenterte flere nyheter på Smak 2020, som blant annet en ny elektrisk pizzaovn fra Napoli, som steker pizzaen på rundt ett minutt.

Terje Andersen (til venstre) og Jan Amundrud hos Myhrvold Storkjøkken. (Foto: Morten Holt)

– Izzo Forni er en elektrisk napolitansk pizzaovn. Elektrisk pizzaovner har ingen begrensing for plassering – i motsetning til ovner med ved eller gass. I ovnen får du en temperatur på 450-500 grader. En ekte napolitansk pizza skal stekes på 420-440 grader, og du kan steke ni pizzaer med 33 cm i diameter samtidig. Bunnplaten er 40mm tykk «Biscotto di Sorrento», og ovnen har dessuten en topp, produsert med Rockwoll isolasjon, som sikrer en jevn temperatur, forteller Terje Andersen hos Rational Norge, et selskap i Myhrvold-Gruppen. Andersen legger til at selskapet allerede har solgt flere ovner Norge.

Coldline blåsekjøl

Glenn Thapper. (Foto: Morten Holt)

Også Coldline blåsekjøl-frys W5TGO ble presentert. Den raske kalde teknologien beskytter maten mot bakteriell angrep, forlenger lagringstiden og reduserer vekttapet som følge av fordampning.

Med Coldline blåsekjøler blir kjølelagringstiden utvidet, samtidig som formen, aromaen og smaken av maten blir uforandret.

– Du kan nedkjøle et ferdig produkt til + 3 grader, og varme det opp rett før du serverer. Alternativt fryser du til –18 grader, og lagrer retter som skal brukes flere måneder senere, med absolutt garanti for kvalitet, forklarer Glenn Thapper hos Myhrvold Storkjøkken/Rational.

Scraegg

Øivind Brandt demonstrerer Scraegg. (Foto: Morten Holt)

Scraegg er en nylansering for hurtig tillagning av enkle varme retter som for eksempel grøt, suppe eller eggerøre. Det kan varmes opp på 15-20 sekunder.

Er egnet i en hotellobby, kaffebar, resepsjon eller i KBS, der det ønskes enkel servering.

Høy hygienefaktor da det kun benyttes steam. Dette gir også helseriktige produkter – 0 fett. Bensinstasjoner har tatt dette produktet godt imot, og er i testfaser i hele Europa.

Scraegg Pro 1.0

Oppvarmingstid 8 minutter

Innbygget vanntank 1,2 liter

El: 230/50/1 - 1,8kW

Rene vannflasker til dine gjester

S

Myhrvold Storkjøkken presenterte også Winterhalters nye spesialkurv og innsats for vask av vannflasker. Kurven er justerbar for flasker opp til diameter på 100 mm. Systemet er fleksibelt, og det er enkelt å bytte mellom vask i vanlig kurv og denne spesialkurven. Ta ut nedre vaskearm, og sett inn flaskekurven. Systemet er sertifisert i henhold til DIN SPEC 10534. Kurven passer til Winterhalter underbenkmaskiner i UC-serien.

3D-printing

Myhrvold-Gruppen presenterte også 3D-printing av kjøkken på messen, men det kunne du lese mer om i forrige nummer av Horeca.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS