Figgjo Simmer Vikeså DSC_0861
Figgjo Simmer Vikeså DSC_0861

Luftige svev med Figgjo i Brussel

Figgjo har tatt porselenet ett hakk opp med å levere til konseptet «Dinner in the sky». Figgjo-sjef Simmer Vikeså fikk selv fikk oppleve et gourmetmåltid 50 meter oppe i lufta.

Publisert

En gigantisk heisekran løfter et spisebord med sitteplass til over 20 gjester og flere kokker høyt opp i luften. Her nytes smakfulle retter og god drikke i spektakulære omgivelser.

Det lille ekstra

Figgjo-tallerkener i lufta.

«Dinner in the sky» er nå blitt et verdensomspennende fenomen, der ledende kokker serverer sine retter til folk som vil ha det «lille ekstra» til sin middagsopplevelse.

Kokkene Kamo Tomoyasu, Giovanni Bruno, Fabrice Collignon.

Det betyr et dekket bord med spesialstoler rundt. I midten står kokker og lager maten som serveres til gjestene opp mot 50 meter oppe i luften. Konseptet tilbyr både lunsj- og middagserveringer i et begrenset tidsrom på en måned.

45 land

I mai 2006, gikk kommunikasjonsbyrået Hakuna Matata og The Fun Group sammen og laget et barns drøm: et flygende middagsbord døpt Dinner in the Sky (dinnerinthesky.com). Konseptet fungerte som en arena for 22 unge europeiske restauranteiere. I dag opererer «Dinner in the sky» i hele 45 land, i bl.a. Frankrike, Australia, Israel og Canada.

Denne gangen leverte Figgjo sammen med Debecker, som er Figgjos forhandler i Belgia, en rekke produkter til middagsserveringer i lufta over Brussel.

– Spennende og utfordrende

Administrerende direktør i Figgjo AS, Simmer Vikeså.

– For oss er det gøy å tenke på at folk nyter et godt måltid på våre tallerkener når de velger et så utradisjonelt konsept for sin matopplevelse, sier administrerende direktør i Figgjo AS, Simmer Vikeså, i en pressemelding.

Det er en rekke ulike produkter fra Figgjo Base som har fått seg et luftig svev med deilige gourmetretter i Brussel. Vikeså var selv til stede på middagen.

Dinner in the sky.

– Det er både spennende og utfordrende å nyte mat så høyt oppe i luften. Men når vi vet at sikkerheten er i førstesetet er det bare å slappe av og kose seg, og det gjorde jeg virkelig, sier han.- For oss Figgjo-folk er det jo ekstra kjekt og ekstra godt når maten serveres på våre egne tallerkener, så dette anbefaler jeg til alle som har lyst, sier han.

Figgjo AS

Figgjo AS er en tradisjonsrik porselensfabrikk som holder til på Figgjo i Sandnes kommune.

Figgjo AS har flere ganger mottatt Merket for god design, sist i 2014, og den internasjonale prestisjeprisen Red Dot Design Award .

Figgjo AS eksporterer 40 % av produksjonen til Europa, Midtøsten, Asia og Sørøst-Asia. Porselen fra Figgjo AS er attraktivt for profesjonelle kokker og vi er en stolt sponsor av kokkelandslagene i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Nederland, Sveits, Italia og Ungarn.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS